Οι Θρακιώτες της διασποράς: Βοήθησαν εθελοντικά σε Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία

1636

 

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους συλλόγους που υπάρχουν σε πολλές πόλεις του εξωτερικού να ασχολούνται μόνο με την διατήρηση των παραδόσεων, εθίμων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων με θεματολογία από την ευρύτερη Θράκη.

Στις μεγάλες καταστροφές που έγιναν τον προηγούμενο μήνα στις χώρες Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία…οι σύλλογοι της Θράκης ήταν εκεί και έδειξαν ότι πάνω από όλα είναι η βοήθεια στον συνάνθρωπό μας.

Στην σελίδα που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν σχετικά:

Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα τις περιοχές της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας αφήνοντας πίσω τους τεράστιες ζημιές και ανθρώπινα θύματα.

Χιλιάδες εθελοντές συμμετείχαν στις ενέργειες διάσωσης και παροχής βοήθειας στους πληγέντες, όπου αυτό ήταν απαραίτητο.

Ανάμεσα τους πολλοί νέοι Έλληνες που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο χώρο των καταστροφών και με αυταπάρνηση προσέφεραν κάθε είδους υπηρεσίες.

Δεν έλειψαν και οι δικοί μας συμπατριώτες από όλη αυτήν την προσπάθεια! Το λογότυπο του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών, ξεχώρισε για μία ακόμη φορά, κάνοντάς μας ιδιαίτερα περήφανους.

Οι Θράκες πάντα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εθελοντική προσφορά σε κάθε είδους ευκαιρία, πόσο μάλλον όταν απειλούνται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες! Πάντα περήφανοι για τους νέους μας λοιπόν τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας που εκπροσωπούν επάξια τη Θράκη κάθε στιγμή!

https://www.facebook.com/syllogos.thrakiotonbryxellon