Γεωργιάδης: Ανοικτό ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο

1264

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους πολίτες σε όλους τους κλειστούς χώρους τον χειμώνα, εφόσον η πανδημία εξαπλωθεί λόγω των μεταλλάξεων του ιού, είπε στην τηλεόραση του Σκάι, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

Ο υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα για το λιανεμπόριο – και το σενάριο της πλήρους απαγορευσης εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών – ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό , όπως και να νοσήσουν σοβαρά οι ίδιοι, σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, υπουργός ανέφερε ότι «το κράτος δεν είναι τύραννος» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα στενοχωρηθεί πρώτος αν κάποιος ανεμβολίαστος χάσει τη δουλειά του.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι λόγω τουρισμού, η Ελλάδα δεν μπορεί να «εξαφανίσει» τον κορωνοϊό – προσθέτοντας ότι η προσπάθεια είναι να περιοριστεί η επιδημία. Μάλιστα, θέλησε να δώσει έναν αισιόδοξο τόνο , σημειώνοντας ότι «έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ, που είναι και το πιο κρίσιμο», πρόσθεσε.

Για τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αποδίδουν – «ο ρυθμός αύξησης έπεσε στο μισό», ανέφερε χαρακτηριστικά – για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να επιβάλει περιορισμούς σε όποια περιοχή καταγραφεί μεγάλη άνοδος κρουσμάτων.

Γεωργιάδης: Ανοικτό ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο