Ελάτε να νιώσετε περήφανοι και περήφανες για την πολιτική και θρησκευτική ιστορία του Πυθίου

2539
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΘΙΩΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
«ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤ´ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ – ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΤ´»
Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου μας !
Πυθιώτες και Πυθιώτισσες !
─ Ελάτε να νιώσετε περήφανοι και περήφανες για την πολιτική και θρησκευτική ιστορία του Πυθίου, τις Βυζαντινές ρίζες του χωριού μας, τον Άγιο μάρτυρά του.
─ Ελάτε να συναισθανθείτε το δέος της βαριάς ιστορικής και βυζαντινής κληρονομιάς που «μεταφέρει» το χωριό μας και που μας άφησε ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιωάννης ΣΤ´ Καντακουζηνός.
─ Ελάτε να συγκινηθούμε από τον φρικτό θάνατο του Αγίου μας Κυρίλλου ΣΤ´, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, και από την Χριστιανική αρετή της θυσίας για την πίστη που μας κληροδοτεί ο Άγιος.
─ Ελάτε να συμπροσευχηθούμε υπέρ της υγείας των Μελών και των Φίλων του συλλόγου και να παρακαλέσουμε τον αυτοκράτορα Ιωάννη, μετέπειτα Μοναχό Ιωάσαφ, και τον Άγιο Κύριλλο ΣΤ´ να μεσιτεύουν στον Θεό και την Παναγία υπέρ της διαχρονικής προστασίας του Πυθίου και των Πυθιωτών Απανταχού της γης.
─ Για όλα αυτά σάς προσκαλούμε στην Αρτοκλασία και το Μνημόσυνο που διοργανώνει ο σύλλογός μας στις 24 Ιουλίου 2021, ημέρα Σάββατο , ώρα 7 – 9 π.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ.Ανθίμου.
─ Προηγείται ολιγόλεπτη κεντρική ομιλία του Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Λιόλιου για τους δυο Προστάτες του Συλλόγου μας.
─ Στην συνέχεια, στα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου, αλλά και σε όσους Πυθιώτες θα προσέλθουν θα παρατεθεί καφές στο Ξενοδοχείο Αστέρας σε εξωτερικό χώρο.
─ Παρακαλούμε όλους και όλες να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα Υγειονομικά μέτρα του covid19, ήτοι μάσκα, αντισηπτικό και αποστάσεις.
Ευχαριστώ!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ
Ιωάννης Γ. Ζαμπούκης