Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: GREEN COVE + Σιτηρά + Ενέργεια

1073

GREEN COVE + Σιτηρά + Ενέργεια

Σε μια περίοδο μετασχηματισμού του λιμένα και της περιοχής σε εμπορικό, ενεργειακό και στρατηγικό κόμβο…

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βλέπεις…

Από την μία πλευρά…

Τον Στρατηγικό κόμβο: Το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «GREEN COVE», αγκυροβολημένο και περιτριγυρισμένο από…κοντέινερ…για προστασία. Το αμερικάνικο μεταγωγικό βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να φορτώσει μέρος από τα στρατιωτικά άρματα και άλλα οχήματα των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη πλευρά…

Τον Εμπορικό κόμβο: Φορτηγά που φορτώνουν αγροτικά προϊόντα που παράγει ο Έβρος, αυτή την εποχή την τιμητική τους έχουν τα σιτηρά…που από ότι φαίνεται έχουν καλή τιμή μετά από πολλά χρόνια.

Ταυτόχρονα…

Τον Ενεργειακό κόμβο: Περιμένουμε να δούμε την μεγάλη επένδυση της πλωτής δεξαμενής φυσικού αερίου.

Βλέποντας όλα αυτά σκέφτεσαι…

Τι από όλα αυτά βοηθούν περισσότερο…την περιοχή μας.

Τα πολεμικά ξένα πλοία που πηγαινοέρχονται τον τελευταίο καιρό μεταφέροντας στρατιωτικά οχήματα; ή τα εμπορικά πλοία που μεταφέρουν σε άλλες περιοχές τους καρπούς της Θρακιώτικης γης;

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης -κοντά στα Στενά, αλλά και στον εμπορευματικό δρόμο που περνάει από τη Βουλγαρία- έχει τις προοπτικές να καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους εμπορευματικούς σταθμούς”, είχε πει ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης στην επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη.

Στο βάθος άρχισε να φαίνεται η νέα εποχή…η πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

«Τα λιμάνια μπορούν να γίνουν πύλες εισόδου ευημερίας και ανάπτυξης»

Αυτό…περιμένουμε να δούμε!