(open mall) – Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Μιλάει για τις καθυστερήσεις των έργων

799

Στη δυστοκία των Εμπορικών Συλλόγων και των Επιμελητηρίων να προετοιμάσουν τεχνικά τις παρεμβάσεις τους στα έργα των open mall, στα οποία συμμετέχουν μαζί με τους δήμους, ως κοινωνικοί εταίροι, αλλά και σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που παρατηρήθηκαν, οφείλονται οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζει η υλοποίηση των ενταγμένων και με εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις έργων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Στον Έβρο, οι δήμοι Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου ενέταξαν έργα «ανοιχτών κέντρων εμπορίου» (open mall) ήδη από τον Ιούνιο του 2019, ωστόσο, δύο χρόνια μετά, καμία παρέμβαση δεν έχει προχωρήσει.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, «μέχρι και πριν από λίγο καιρό υπήρχε η εικόνα ότι από την ώρα που δεν μπορούν να προχωρήσουν τα έργα των κοινωνικών εταίρων, δεν μπορούν να προχωρήσουν και τα έργα των δήμων.

Πλέον, μετά τις αποσαφηνίσεις που έγιναν, η υποχρέωση αυτή δεν υπάρχει, άρα οι δήμοι μπορούν και μεμονωμένα να προχωρήσουν στις δημοπρατήσεις και στην υλοποίηση των έργων τους».

Ο κ. Παπαστεργίου πρόσθεσε, πάντως, ότι οι δήμοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους εταίρους του προγράμματος, ώστε να προχωρήσουν και οι δικές τους παρεμβάσεις, «γιατί είναι καλύτερα να τρέξει όλο το κομμάτι, να αλλάξουν όψη τα εμπορικά κέντρα και να αποκτήσουν μία ενιαία ταυτότητα…», ανέφερε χαρακτηριστικά.