Ανησυχία Δ. Κούβελα για μελλοντικές παρενέργειες

733

Ανησυχία Δ. Κούβελα για μελλοντικές παρενέργειες // Όχι εμβόλια σε παιδιά και εγκύους, όχι στον μαζικό εμβολιασμό – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

«Ξεκίνα χαμηλά και πάνε σιγά ..δεν εμβολιάζουμε όλο τον πληθυσμό. Είναι βασική συνταγματική αρχή της ειδικότητας μας. Αυτή είναι η διαφωνία και το επικίνδυνο των δηλώσεων μου» δήλωσε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, αναφερόμενος στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη που χαρακτήρισε «επικίνδυνες» τις απόψεις του.

«Δεν εκφράζω προσωπική άποψη αλλά μία επιστημονική αντίληψη που σχετίζεται με το κομμάτι της πιο “μοντέρνας” οπτικής των φαρμακευτικών προϊόντων και έχει να κάνει με την ηθική δεοντολογία και νομική υπόσταση αυτών», ανέφερε.

«Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας επισημαίνοντας ότι είναι λανθασμένος ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού. Τείχος ανοσίας, με αυτά τα εμβόλια, δεν θα χτίσουμε, σημείωσε.

«Όχι στον εμβολιασμό παιδιών και εγκύων»

«Μια έγκυο θα επέτρεπα να την εμβολιάσω ΜΟΝΟ αν είχε πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να προσβληθεί και να πεθάνει η ίδια από τον ιό, που επειδή δεν την έχει, φυσικά δεν πρέπει να την εμβολιάσω» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι η χορήγηση η μη του εμβολίου θα πρέπει να αποφασίζεται εξατομικευμένα. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ανησυχία του για μελλοντικές παρενέργειες.

«Και ένα παιδί μπορεί να κινδυνεύσει, εξατομικευμένα. Αυτό όμως δεν πρέπει να με ωθήσει στη χρήση ενός φαρμακευτικού προϊόντος στο σύνολο του πληθυσμού», υπογράμμισε.

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, τόνισε ότι «ο κορωνοιός έχει πάρει άλλη πορεία, είναι λιγότερο επικίνδυνος, έχουμε μικρότερο αριθμό νοσηλειών και πολύ μικρότερο αριθμό θανάτων, δεν υπάρχει λόγος για lockdown».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κούβελα εδώ:

https://www.mixcloud.com/Focusfm/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%82-060721/