Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου

1349

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΒΡΟΥ

  1. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΖΩΝΗΣ

Η διεθνώς διακεκριμένη ερμηνεύτρια, σκηνοθέτης και χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη δίνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα σε αυτό το ιδιαίτερο πολιτιστικό καλοκαίρι με μια παράσταση χορού, μουσικής και ποιητικού κειμένου υπό τον τίτλο «ANAMNESIS/AΡΧΑΙΑ ΖΩΝΗ», που θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης της Αλεξανδρούπολης, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 19:00μ.μ.

Στο πολύμορφο αυτό ταξίδι, μαζί με την κυρία Παπαδαμάκη και την καλλιτεχνική της ομάδα Quasi Stellar, συμπράττουν ο καταξιωμένος Θρακιώτης  ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, η τραγουδίστρια Μαρία Παπαγεωργίου με την αισθαντική φωνή της και μαθήτριες από σχολές χορού της Αλεξανδρούπολης.

Η παράσταση – performance κυλιόμενης ροής τελεί υπό την Αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α. και του Ε.Ο.Τ. και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.

Μέγιστος αριθμός επισκεπτών – θεατών: 400 άτομα

Είσοδος ελεύθερη με ονομαστική κράτηση θέσης στον σύνδεσμο:

Προσέλευση 18.30

Έναρξη παράστασης 19.00

Λήξη παράστασης 21.30

Η στάθμευση θα γίνεται δυτικά του αρχαιολογικού χώρου.

Παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κλειστά παπούτσια και να φροντίσετε να έχετε μαζί σας νερό.

  1. ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΘΙΟΥ

Το Κάστρο του Πυθίου θα είναι ανοιχτό τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και θα υποδεχθεί τους επισκέπτες από τις 10 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Σαν κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη θα ακουστούν αποσπάσματα  βυζαντινών ιστορικών που αναφέρονται στο μνημείο και σε καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν στο περιβάλλον του.

Οι εκδηλώσεις στους δύο χώρους θα υλοποιηθούν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις εναντίον της διάδοσης του COVID-19.  Παρακαλούμε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις (1,5 μ. κατ’ ελάχιστο) μεταξύ των επισκεπτών και να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του φυλακτικού προσωπικού κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή στους αρχαιολογικούς χώρους. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και έξοδο. Η χρήση της κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων είναι προαιρετική.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.