Ορεστιάδα: Βράβευση των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στο Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση”

1019

Ο Δήμος Ορεστιάδας βραβεύει τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση”

Οι μαθητές σύμμαχοι στην προάσπιση του περιβάλλοντος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ορεστιάδας, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Τα δημοτικά σχολεία (13 σε αριθμό) συνέλεξαν περισσότερα από 1.700 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες, ενώ παράλληλα η προσπάθεια ενισχύθηκε μέσω της δωρεάς πόντων στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Τα πρώτα σχολεία επιβραβεύτηκαν με χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες και δεντράκια για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία θα λάβουν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθεια τους.

Τη βράβευση υποστήριξε το σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης Βασίλειος χαιρέτησε την προσπάθεια των μαθητών παραδίδοντας τους επαίνους των σχολείων και τα δώρα της ΑΦΗΣ στους διευθυντές/εκπροσώπους των σχολείων, με στόχο να τιμήσει τους συμμετέχοντες, που απέδειξαν ότι είναι οι σημαντικότεροι σύμμαχοι για την προάσπιση του περιβάλλοντος.

Με τη σειρά της η «ΑΦΗΣ» συνεχάρη την προσπάθεια όλων των μαθητών, επικροτώντας την πρωτοβουλία των φορέων για την υλοποίηση των σχολικών δράσεων ανακύκλωσης. Επισήμανε, πως τ’ αποτελέσματα των δράσεων αυτών έδειξαν ότι οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά και συμμετείχαν ενεργά στην ανακύκλωση, ειδικά των μπαταριών. Eπιπλέον, συνεχάρη και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνέβαλλαν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, καθώς η κουλτούρα της ανακύκλωσης διαμορφώνεται πρωτίστως εντός του χώρου των σχολείων.

Ο Δήμος μας θα συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσουμε τις περιβαλλοντικές δράσεις προσθέτοντας περισσότερα ρεύματα ανακύκλωσης, αλλά και επεκτείνοντας το πρόγραμμα και στα νηπιαγωγεία.

Δείτε στο infographic και στο βίντεο τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης.