Στη Βουλή ως Αναφορά κατέθεσε η Νατάσα Γκαρά την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας

885

Την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας σχετικά με την ουσιαστική στήριξη των δικηγόρων από την Κυβέρνηση, κατέθεσε ως Αναφορά στον Πρόεδρο της Βουλής, η Βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά.

Στην επιστολή τίθενται σειρά ζητημάτων όπως η οικονομική στήριξη του κλάδου των δικηγόρων, η μη καταβολή της εξαγγελθείσας από την Κυβέρνηση, αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικηγόρους. Ζητήματα που επιβεβαιώνουν μία αδικαιολόγητη  και αναιτιολόγητη δυσμενή μεταχείριση εις βάρος των δικηγόρων από την Κυβέρνηση.

Παράλληλα επισημαίνονται σε αυτήν και άλλα αιτήματα του κλάδου όπως η απαλλαγή ή μείωση στον χαμηλότερο συντελεστή του ΦΠΑ στις δικαστικές υπηρεσίες, η επέκταση της απαλλαγής από τον ΦΠΑ εισοδημάτων ελεύθερων επαγγελματιών από το ποσό των 10.000 στο ποσό των 25.000 ευρώ, όπως επίσης και η ένταξη όλων των δικηγόρων στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου και όχι μόνο αυτών που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο ως προσωπικό και τέλος, τη μη καταβολή, διαφορετικά τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος για το έτος 2020.

Η κα Γκαρά ζητά από το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων την άμεση εξέταση της επιστολής, καθώς ζητά επίσης και ενημέρωση για τις εξελίξεις, εφόσον προκύψουν, πάνω στα ζητήματα που τίθενται.