Διδυμότειχο: Σύλλογοι και Κοινωνικοί φορείς κινητοποιούνται για να μείνει η σχολή νοσηλευτικής στην πόλη

1514

Μια νέα κινητοποίηση ξεκάνει από τους τυπικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς. Μετά τις νέες εξελίξεις για την σχολή της νοσηλευτικής που μετά την μείωση που επήλθε στους νεοεισαχθέντες κατά το ήμισυ σχεδόν, αλλά και το γεγονός ότι είναι η μοναδική σχολή νοσηλευτικής ανά την επικράτεια η οποία συρρικνώνεται και όλες οι υπόλοιπες αυξάνουν, η τοπική κοινωνία θορυβήθηκε και ανησυχεί για το μέλλον της.

Όπως για το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου έτσι και για την Σχολή Νοσηλευτικής οι σύλλογοι, τα σωματεία και οι κοινωνικοί φορείς ενεργοποιούνται για να διεκδικήσουν και αυτή τη φορά όχι μόνο την αύξηση και την αναβάθμιση της σχολής αλλά και την δημιουργία επιπλέον σχολών με σκοπό να λειτούργει ως έδρα και όχι ως παράρτημα κάτι που είναι αναγκαίο για την τοπική κοινότητα και θα σταματήσει αυτά τα φαινόμενα αβεβαιότητας κάθε χρόνο που φέρνουν καρδιοχτύπια.

Από όσο είναι γνωστό έχουν ήδη μαζευτεί μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων και την συντονιστική επιτροπή αγώνα ήδη να κανονίζει συναντήσεις, την διαμόρφωση ψηφίσματος και να έχει έρθει σε επαφή με φορείς και βουλευτές για να δηλώσουν την συστράτευση τους στον κοινό αγώνα. Καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα ευχόμαστε.