Η Α1 μπάσκετ, από το… ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στο μέλλον της

1198

Για όποιον αγαπά το μπάσκετ, τα όσα γίνονται τον τελευταίο καρό με το μέλλον της Basket League είναι επιεικώς αστεία και με ευθύνη πρωτίστως των ΚΑΕ – και κατόπιν της ΕΟΚ. Διότι καλή η καραμέλα περί Βασιλακόπουλου κλπ. αλλά δεν ισχύουν όλα επακριβώς έτσι.

Διακοπή ίσον παύλα. Ετσι έπρεπε, παντού όπου δεν συνεχίστηκε. Κακώς δίνεται στον Παναθηναϊκό ένα πρωτάθλημα που κανείς δεν πανηγυρίζει και δεν θα του λείψει. Και είναι απορίας άξιον γιατί θεωρείται ότι, από τη μέση και πάνω, το διακοπέν πρωτάθλημα τελειώνει στο σημείο της διακοπής (άρα ο τίτλος στον «εξάστερο»), και επικυρώθηκε, ενώ από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω δεν επικυρώθηκε – και δεν υποβιβάζεται κανείς. Απίθανο; Επίσης, αν η Basket League θεωρεί ότι Άρης και ΠΑΟΚ δεν πρέπει να πέσουν ποτέ, ας καταργήσει τους υποβιβασμούς και να δίνει, καθιερωμένα πλέον, wild cards.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης παίρνει όμως την άνοδο από την Α2 και δίνεται από την ΕΟΚ η δεύτερη θέση στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, που έχει εγκαίρως ενημερώσει ότι δεν… θέλει να ανέβει. Οπότε τι γίνεται; αντί για 16 θα παίξουν 15 επειδή, βάσει προκήρυξης, δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης; Ναι. Κι αυτές οι 13, χωρίς ΠΑΟ και ΑΕΚ (που είναι στην Cosmote TV) θα πάνε πάλι στην ΕΡΤ και θα ζητήσουν, τι; Αύξηση στα τηλεοπτικά για ένα πρωτάθλημα που έχει πλέον καταντήσει ανέκδοτο (πλην εξαιρέσεων, τύπου Προμηθέα) και κάθε Σάββατο στο πάμε στοίχημα live γίνονται… πραγματάκια;

Δεν γίνεται δουλειά έτσι. Επίσης, Ολυμπιακός: αν ήθελε, θα ανέβαινε. Μια απόφαση της ΕΟΚ είναι και σε ψηφοφορία – και γίνεται. Δεν θέλει να ανέβει, ως ήθελε να πέσει πέρυσι. Και δεν θέλει ακόμη και τώρα, που ο Βασιλακόπουλος αποχωρεί (ελέω αλλαγής νόμου και ηλικιακού ορίου).

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, 81 ετών σήμερα, παίζει μπάσκετ εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, είτε εμφανιζόμενος ως γενικός γραμματέας Αθλητισμού είτε ως πρόεδρος, από το 1998, εξαργύρωσε τη φήμη του, όταν τοποθετήθηκε στη θέση του γγΑ (επί ΠΑΣΟΚ) από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993-96).

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr