Έκκληση για βοήθεια προς κάθε κατεύθυνση κάνουν τα παιδικά χωρια SOS

1078

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα Παιδικά Χωριά SOS και οι εργαζόμενοί μας ζητάμε την προσοχή της Πολιτείας και της κοινωνίας προς όλους τους Φορείς Παιδικής Προστασίας, οι οποίοι δεν χρηματοδοτούμαστε από το Κράτος και αντιμετωπίζουμε ανυπέρβλητες δυσκολίες. Οι δωρεές από ιδιώτες και επιχειρήσεις έχουν μηδενιστεί λόγω της πανδημίας, ενώ την ίδια στιγμή όλοι εμείς καλούμαστε να παρέχουμε αυξημένες υπηρεσίες φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Σε όλες τις δομές φροντίδας και φιλοξενίας, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Παιδική Προστασία δεν μπορούν να μείνουν σπίτι τους, καθώς καλούνται να φροντίσουν όσα παιδιά δεν έχουν το δικό τους σπίτι. Στα Παιδικά Χωριά SOS φροντίζουμε 250 παιδιά στις δομές φιλοξενίας μας σε όλη την Ελλάδα και δεκάδες εργαζόμενοι, όπως Μητέρες SOS, Παιδαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, μένουν μακριά από τις οικογένειές τους, φροντίζοντας με ασφάλεια τα παιδιά αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Αυτό που ζητάμε από την Κυβέρνηση με σχετική επιστολή που στείλαμε στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, είναι να ανακουφίσει τους Φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας που παρέχουν φροντίδα και διαμονή σε παιδιά και εφήβους, εντάσσοντας τον ΚΑΔ 8790, στον οποίο ανήκουν, στις παρεμβάσεις ανακούφισης και στήριξης που έχει ανακοινώσει για χιλιάδες εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Βοηθήστε να διαδοθεί το μήνυμά μας για να συνεχίσουμε αδιάκοπα το κρίσιμο έργο μας για τα πιο ευάλωτα παιδιά.