Άρθρο ενός συντοπίτη μας για τα όσα συμβαίνουν στα σύνορα

4010

Σαν χελιδόνι ,που υπηρετεί την άνοιξη και ταξιδεύει για αυτήν ,για τα χρώματα ,τα αρώματα ,τη ζεστασιά του ήλιου, που σταδιακά ,οδηγεί στο  καλοκαίρι ,έτσι κι εγώ, ταξίδεψα για το χωριό μου .Τις Καστανιές Έβρου . Ταξίδεψα ,για να μοιραστώ το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας ,με τους δικούς μου ανθρώπους. Ήθελα να ζήσω ,την Ελληνική αυτή παράδοση οικογενειακά , Να δω τα χρώματα του Χωριού μου ,τα αρώματα του σπιτιού ,τη ζεστασιά της οικογένειάς μου .
Στις Καστανιές Έβρου, βρίσκονται τα σύνορα, που γεφυρώνουν την Ελλαδα με την τουρκια. Εκεί αυτή τη φορά συνάντησα  κάτι το διαφορετικό.Στα σύνορα του χωριου μου ,συνάντησα αλλά πράγματα ,ασυνήθιστα. Κάμερες , τηλεοράσεις , εικονολήπτες ,που είχαν ως τροφή για ανάλυση ανθρώπους .
ΔΥΣΤΥΧΏΣ , Απέναντι στα Τουρκικά σύνορα ,υπήρχαν  απειλητικά μαζεμένοι ανθρώποι. Ταλαιπωρημένοι και εξαντλημένοι ,μικροί, μεγάλοι .Άνθρωποι ,που λειτούργησαν με λάθος κατευθύνσεις και εντολές ,με λάθος υπακοή σε δυνατούς Ηγέτες , πιστεύοντας οτι θα έχουν την ευκαιρία ,ωστε να διαβούν την Ελλαδα. Παντού γυρω ,που συνωστίζονταν ,το κλίμα ήταν γεμάτο απο εικόνες μυθιστορήματος, οι Ελληνικές δυναμεις, αρματωμένες ,έσπευσαν στην υπεράσπιση της Ελληνικής ακεραιότητας, ώστε να δείξουν στους ανθρώπους αυτούς, πως οι εντολή που έλαβαν για την εισαγωγή τους στην Ελλάδα, δεν ειναι καθόλου δυνατή στην υλοποίηση της .
Δημοσιογράφοι, απο όλη τη χώρα ,ανέβηκαν στον Έβρο ,στις Καστανιές ,με αποστολή να  μεταδώσουν και να συζητήσουν με τους ντόπιους την επικαιρότητα . Σε συνεντεύξεις οι Καστανιες φάνηκαν δυνατές ,αφού με τα χείλη τους , οι κάτοικοι ,μαρτυρούσαν την Αλήθεια .Μαρτυρούσαν, πως οι άνθρωποι που βρίσκονται στα Τουρκικά σύνορα έχουν σκοπούς που δεν τρομάζουν τους ντόπιους ,έχουν σκοπούς για την Ευρώπη. Πολιτικοί,πλήθος ηγετών και Αρχιερείς της Εκκλησίας ,καθώς και οι  αφίξεις του πρωθυπουργού και του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών , έδωσαν έναν ακόμη τόνο ανδρείας, στους ντόπιους τόσο του Χωριού των Καταστάνεων ,όσο και όλου του Εβρου ,όλης της μεθορίου, όλης της πρώτης γραμμής.
Με αυτήν την Παραμονή μου στο χωριό μου εν ολίγοις ,έχω να θυμάμαι  κάτι διαφορετικό από όλο το κλήμα που ζήσαμε . Ελπίζω για όλους τους Ανθρώπους  που  συνωστίζονται στα σύνορα και ελπίζουν στο ότι θα εισέλθουν απειλητικά στην Ελλαδα, να ξημερώσει μια καλύτερη Ανατολή ,που θα τους ξαναβρεί στην Αφετηρία τους . Έτσι, με το σταμάτημα της μετανάστευσης , Ο κόσμος και το σύμπαν θα διαφέρει ,γιατί, ο κάθε πολιτισμός ήταν και είναι μαγικός ,με τη δίκη του παράδοση, κουλτούρα και πολιτισμό ,προπάντων όμως μέσα σε δικά του Εθνικα πεδία και οχι σε άλλα . Όλα τα εθνικά πεδία για το εκάστοτε έθνος ,εχουν τη δικη τους τιμητική τα δικά τους πνευματικά δικαιώματα .Είναι λυπηρό να υπακούν σε άλλους Εντολοδόχους .

Κάκος Παναγιώτης Ραφαήλ