Διδυμότειχο: Ο Άγγελος Παπαδόπουλος, τα μολύβια και το έργο του

2876

Ο Άγγελος…

Μία πολυτάλαντη, πολυσχιδής και

πολυάσχολη προσωπικότητα.

«Διαφορετικός», άνθρωπος λιτός και απόλυτα ρεαλιστικός στην τέχνη και την ζωή.

Τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί και εργάζεται, μοιράζοντας τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Οι μεγάλες του αγάπες, η μουσική, η ζωγραφική, τα tattoo και….

Μας έδωσε την ευκαιρία για μία μικρή αποκλειστική συνέντευξη και μας παρότρυνε να μοιραστούμε τις δημιουργίες του, με τους αναγνώστες μας….

Η θεματολογία των έργων σας κινείται κυρίως γύρω από πρόσωπα. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τις πηγές της έμπνευσής σας;

Για να είμαι ειλικρινής δε ξέρω τι είναι αυτό που με κάνει να θέλω να ζωγραφίζω πρόσωπα, το ότι είναι πρόκληση ίσως είναι ένας λόγος. Σε ένα τοπίο αν τοποθετήσω στον πίνακα μου ένα δέντρο πιο αριστερά δεν θα αλλάξει κάτι, αν όμως σε ένα ρεαλιστικό πορτραίτο έρθει το ένα μάτι σε λάθος σημείο, μπορείτε να φανταστείτε πως θα δείχνει. Χωρίς να θέλω να πω ότι ζωγραφιές με τοπία είναι κάτι απλό, το καθένα έχει τη δυσκολία του.

Έχεις δεκάδες χιλιάδες followers στα social media, τι είναι αυτό που τους κάνει, πιστεύεις, να σε ακολουθούν ; Τι τους αρέσει στην δουλειά σου ;

Αυτό που πιστεύω τους κάνει να ακολουθούν τη δουλειά μου, είναι φαντάζομαι ο ίδιος λόγος που ακολουθούσα και εγώ κάποιους καλλιτέχνες όταν ξεκίνησα, πρωτίστως επειδή μου άρεσε αυτό που έβλεπα, παρατηρούσα τεχνικές,  ακόμη και τα «εργαλεία» που μπορεί να φαινόντουσαν στην άκρη της εικόνας. Είναι βέβαια και πολλοί εκείνοι που δεν ασχολούνται με τη ζωγραφική, και απλά αγαπούν την τέχνη.

Τι είναι ταλέντο;

Η ετοιμολογία το εξηγεί ως φυσικό χάρισμα, επιδεξιότητα, ικανότητα. Για μένα πέρα και από τις τέχνες, και το θεωρητικό κομμάτι, χάρισμα έχει και κάποιος που μπορεί να αντιληφθεί την λειτουργία ενός κινητήρα και να εντοπίζει μια βλάβη ακούγοντας τον.

Τι είναι τέχνη;

Με μια λέξη, δημιουργία. Αυτό.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, πιστεύετε ότι αξίζει κάποιος να ασχοληθεί επαγγελματικά με την τέχνη;

Πιστεύω ότι ποτέ κανένας καλλιτέχνης δε ξεκίνησε να δημιουργεί με τη σκέψη πως το γλυπτό, η μουσική, ένας πίνακας, θα του αποφέρουν πολλά χρήματα. Θαυμάζω καλλιτέχνες που συναντάω στους δρόμους, ζουν από την τέχνη, είναι ότι πιο κοντινό στο κοινότοπο, (κανε αυτό που αγαπάς) , λίγοι το τολμούν, πόσο μάλλον στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Βλέπουμε ότι επέλεξες τον ρεαλισμό  και στο δέρμα, και είναι εντυπωσιακή η δουλειά σου, θέλεις να μας μιλήσεις για το τατουάζ;

Και το tattoo ήταν και είναι πρόκληση για εμένα, όλο αυτό ξεκίνησε από το χαρτί, πιστεύω όσον αφορά το ρεαλιστικό κομμάτι θα πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά το πως θα κάνεις το θέμα σου ώστε να μοιάζει αληθινό.

Μαθαίνω ακόμη, κάθε ζωγραφιά και κάθε tattoo που κάνω είναι ένα σχολείο για εμένα, και θα μαθαίνω για όσο το συνεχίζω.

 

Το InRodos, σε ευχαριστεί για όλα, Άγγελε !!!

Τον Άγγελο θα τον βρείτε:

www.facebook.com/Angelos.ArTattoo

www.instagram.com/angelos_papadopoulos_

Tattoo Time lapse Air Jordan

 

 

Δ.Π.