«Η (πολιτική) ηθική του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του»

722

Για άλλη μία φορά επαναλήφθηκε το ίδιο κακοπαιγμένο σενάριο !

Η διοίκηση Χρ. Μέτιου, μακράν η χειρότερη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και όλων των περιφερειών,  αντιλαμβάνεται την διοίκηση ως μία ευκαιρία για να φωτογραφίζεται, να ταξιδεύει και να προβάλλεται χωρίς να επιζητεί κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα για τους πολίτες και για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι διάφορες συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα. Σημειώστε:

  1. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Θάσο χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θεματολογία. Στην σύσκεψη δεν κλήθηκε και πάλι η μοναδική αιρετή της Π.Ε. Θάσου. Ποιοι κλήθηκαν στην σύσκεψη η δημοτική αρχή, οι πρόεδροι των Δ.Κ. του νησιού (για να αποκτήσει και ο κ. Μέτιος κάποιες γνωριμίες), περιφερειακοί σύμβουλοι άλλων περιφερειακών ενοτήτων, ο αποτυχών να εκλεγεί υποψήφιος σύμβουλός του κ. Μέτιου και κάποιοι άλλοι χωρίς καμία απολύτως ιδιότητα, η οποία να έχει σχέση με την σύσκεψη.
  2. Μερικές ημέρες νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τον τουρισμό, η οποία ασχολήθηκε με την αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με την Ιταλία. Στην σύσκεψη συμμετείχαν διάφοροι, μεταξύ των οποίων και οι πρωταθλητές στην ασχετοσύνη για τα θέματα τουρισμού αντιπεριφερειάρχες και άλλα μέλη της διοίκησης του κ. Μέτιου. Ποιοι δεν κλήθηκαν ; Το τουριστικό γραφείο που πέτυχε τις αεροπορικές αυτές συνδέσεις και θα διαχειριστεί τουριστικά τους επισκέπτες που θα έλθουν με αυτές ! Γιατί ; Μα γιατί το τουριστικό αυτό γραφείο ανήκει στην Περιφερειακή Σύμβουλο Θάσου, την εκλεγμένη με συντριπτικό ποσοστό με την παράταξή μας.
  3. Αύριο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θα πραγματοποιήσει ξεδιάντροπα σύσκεψη για την κλειστή έξοδο της Εγνατίας Οδού ανατολικά της Καβάλας. Αποτελεί «θρίαμβο» ότι το αντιλήφθηκε μετά από 4 ολόκληρους μήνες καθυστέρησης και ταλαιπωρίας των πολιτών και πραγματοποιεί σύσκεψη ενώ διαφαίνεται ότι ερήμην του έχει δρομολογηθεί μία λύση.

Είναι γεγονός ότι στην περίπτωση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αντωνιάδη, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και των λοιπών η μετριότητα και η ανεπάρκεια συναγωνίζονται την εμπάθεια, την μεροληψία και την προσωπική τους ανασφάλεια όπως και την αναποτελεσματικότητά τους. Είναι τραγικό, όμως, ότι αυτή η πολιτική ηθική της σημερινής διοίκησης της περιφέρειας επιβαρύνει την περιοχή μας και τους πολίτες.

Στα περί ηθικής των μελών της διοίκησης θα επανέλθουμε !