«Μια Ημέρα για Όλους»: εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ στο ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης

748

Κάθε χρόνο από το 1992 γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, στέλνοντας το μήνυμα της σύμπλευσης της διαφορετικότητας με την ισότητα.

Φέτος ο εορτασμός της στην Αλεξανδρούπολη θα έχει μια διαφορετική πινελιά.

Το Δημόσιο Ιντσιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Έβρου και το Τμήμα Τροχαίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδιοργανώνοντας «Μια Ημέρα για Όλους».

Πρόκειται για μια εκδήλωση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τρίτης 3/12 στις 17:00μμ στο Αμφιθέατρο του ΔΙΕΚ, με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη του ζητήματος της ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής πραγματικότητας.

Η προσέγγιση του θέματος θα είναι πολύπλευρη, καθώς θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Αθανάσιος Ζούπης, ο ψυχοθεραπευτής – ψυχίατρος Ηλίας Ζιάκας και η Πηνελόπη Βλοτινού εργοθεραπεύτρια στη Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝΑ.

Τη διοργάνωση θα επενδύσουν με τις επαγγελματικές τους δεξιότητες οι σπουδαστές των ειδικοτήτων Βρεφονηπιοκομίας, Τουριστικών Επαγγελμάτων και Δημοσιογραφίας και Ρεπόρτερ, ενώ ο λόγος θα δοθεί και στους παρευρισκόμενους που θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα.

Γιατί κάθε ημέρα, είναι μια «Ημέρα για Όλους». Σας περιμένουμε!