Με Θρακιώτικη φορεσιά οι Εύζωνες από τον Ιανουάριο

5926
In this Sunday, April 1, 2018 photo, members of the Presidential Guard take part in the changing guard in front of the Tomb of the Unknown Soldier in Athens. Created 150 years ago as a fighting force that distinguished itself in a series of wars, the unit is now purely ceremonial in function, codifying in its dress and routine a popular conception of Greekness that evolved since the modern Greek state was formed nearly two centuries ago. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Ανακοίνωση

Η Θρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά εντάσσεται από τον Ιανουάριο 2020 στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας αντιπτέραρχος Γρηγόριος Πρεζεράκος. Μια ενέργεια υψηλού και πολλαπλού συμβολισμού μέσω της οποίας η Προεδρία της Δημοκρατίας δια του Στρατιωτικού της Γραφείου δεν ικανοποιεί απλώς ένα αίτημα των φορέων της Θράκης αλλά και τιμά την επέτειο των 100 χρόνων(1920-2020) από την Απελευθέρωση της Θράκης.

Οι αγώνες και οι κόποι όλων των Θρακιωτών αναγνωρίζονται και ναι η θρακιώτικη φορεσιά εντάσσεται στην Ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς και θα καμαρώσουμε τους Εύζωνες να την φοράνε….

Προσπάθεια πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα.

Θερμά συγχαρητήρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, στο Διοικητικό της Συμβούλιο της για όλες τις διαδικασίες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς για την επίτευξη του σκοπού αυτού και σε όλους τους φορείς Μέλη της που στήριξαν την προσπάθεια αυτή οικονομικά και ηθικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Φερών “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανο που συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας που μαζί με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και Δήμο Διδυμοτείχου, κάλυψαν το οικονομικό κόστος για την κατασκευή των έξι πιστών αντιγράφων φορεσιών της Θράκης που θα παραδοθούν στην Προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σημαντικό και το έτος κατά το οποίο θα παρουσιαστούν οι φορεσιές…..

Θα είμαστε εκεί τόσο στην επίσημη παρουσίαση της φορεσιάς στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και την ημέρα που θα φορεθεί από τους Εύζωνες μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη….

100 χρόνια ΘΡΑΚΗ

Πολιτιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος Φερών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»