Έβρος: Πολλές οι επιθέσεις παράνομων μεταναστών προς ντόπιους

2920

λίμα ανασφάλειας προκαλούν στον Έβρο τα απανωτά κρούσματα επιθέσεων από ομάδες μεταναστών σε βάρος κυνηγών – και όχι μόνο. Μιλώντας στο ethnos.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κυνηγών του ακριτικού νομού, Νίκος Λαμπρίδης, κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε καταγεγραμμένα περιστατικά το τελευταίο διάστημα και δεν κρύβει την ανησυχία του για πιθανές σοβαρές εμπλοκές σε κάποια ενέδρα.

«Ο κυνηγός είναι οπλισμένος και δεν ξέρω πόσο ψύχραιμος μπορεί να είναι κάποιος όταν δέχεται επίθεση και πρέπει να υπερασπιστεί τη ζωή και την περιουσία του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής, ένας κυνηγός που διατηρεί καλύβα στον Έβρο βγήκε με τα σκυλιά του για βόλτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα 15 ατόμων που τον περικύκλωσαν, όπως κατήγγειλε ο ίδιος. Κάποιoi απ’ αυτούς κρατούσαν παλούκια και ένας τσεκούρι. «Δεν υπήρχε επιλογή, έστρεψα το όπλο κατά πάνω τους. Ευτυχώς αποτραβήχτηκαν» είπε ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κυνηγών, το συγκεκριμένο είναι μόνο ένα από τα πολλά κρούσματα επιθέσεων των τελευταίων ημερών. «Στο χωριό Σιδηρώ τις προάλλες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την καταδίωξη παρά λίγο να χτυπήσουν έναν κυνηγό σε χωματόδρομο. Ένας άλλος κυνηγός από τη Ροδόπη είπε πως έπεσε σε ενέδρα μιας ομάδας που έφραξαν το δρόμο με κλαδιά. Ευτυχώς επιτάχυνε και πρόλαβε να διαφύγει, όπως και η γυναίκα εκπαιδευτικός την περασμένη εβδομάδα που έπεσε σε άλλη ενέδρα όταν πήγαινε στο σχολείο» είπε στο ethnos.gr ο κ. Λαμπρίδης και πρόσθεσε: «Ο κόσμος είναι φοβισμένος. Στο Πρωτοκκλήσι ντόπιοι υποχρεώθηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για να εκφοβίσουν και να απομακρύνουν μια ομάδα μεταναστών».

Ο ίδιος θεωρεί πως το κίνητρο όλων αυτών των επιθέσεων είναι η ληστεία. «Θέλουν να πάρουν χρήματα ή το αυτοκίνητό σου, πιθανόν για να μεταφερθούν λίγο πιο μέσα στην ενδοχώρα. Το θέμα είναι πως δεν γνωρίζουν ποιον σταματάνε. Στα μέρη αυτά κυκλοφορούν κυνηγοί που είναι οπλισμένοι. Να βάλει το χέρι του ο Θεός, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι θέμα χρόνου να γίνει το κακό» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για κυνηγημένους πρόσφυγες που χρειάζονται προστασία. Μιλάμε για συμμορίες. Δεν είναι οικογένειες. Είναι άνδρες που κινούνται σε ομάδες και προκαλούν φόβο και ανασφάλεια. Εμείς εδώ οι ακρίτες είμαστε φιλήσυχοι άνθρωποι και έχουμε αποδείξει την αλληλεγγύη μας. Έχουμε βοηθήσει και συνεχίζουμε να βοηθάμε. Μόλις προχθές είδαμε φώτα στην παραλία κοντά στο Δέλτα και τρέξαμε μέσα στη νύχτα για να βοηθήσουμε».

ethnos.gr