Τέσσερις συλλήψεις διακινητών από Δράμα μέχρι Έβρο

929

Συνελήφθησαν την 14/15 και 16-10-2019, στους νομούς Έβρου, Δράμας και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Δράμας και Ξάνθης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 59, 43, 32 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά πενήντα επτά (57) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 14/15-10-2019 στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι μετέφερε παράνομα, με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και με την συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο 43χρονος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο, το οποίο ήταν έμφορτο με εμπορεύματα.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Δράμας (ύψος οικισμού Αδριανής), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν τον 59χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι οκτώ (28) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος κατηγορείται επίσης για  πλαστογραφία, καθόσον όπως διαπιστώθηκε το όχημα που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Φερών – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη ο 22χρονος, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν τον 32χρονο διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδηγήσεως.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, Φερών Αλεξανδρούπολης και Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.