Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η νυχτερινή άσκηση Βελισσάριος στην Αλεξανδρούπολη

1143

Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20:00, θα διεξαχθεί η τελική φάση της Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ – 2019», στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολής «ΑΕΤΟΣ». 

Η παραπάνω άσκηση είναι νυχτερινή άσκηση – επίδειξη με πραγματικά πυρά επίγειων και εναέριων στρατιωτικών επιχειρήσεων και εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής διακλαδικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019». 

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Την διεξαγωγή της άσκησης θα παρακολουθήσουν η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, τοπικές αρχές, προσκεκλημένοι και διαπιστευμένοι, από την στρατιωτική υπηρεσία, δημοσιογράφοι. 

Η ελεύθερη προσέλευση στο παρατηρητήριο της ασκήσεως για το ευρύ κοινό δεν επιτρέπεται καθόσον ο χώρος του παρατηρητηρίου είναι περιορισμένος. 

Βολές όπλων, όλων των τύπων, ελικοπτέρων και αεροπορικών μέσων πρόκειται να πραγματοποιούνται καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας από 30 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 19 και ώρες από 10:00 έως 21:00. 

Επικίνδυνη περιοχή για μη διαρραγέντα βλήματα – πυρομαχικά χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα σημεία : 

Λατομεία ΜΑΚΡΗΣ 

Ύψωμα ΚΑΖΑΝΙΑ 

Ύψωμα ΚΟΡΑΚΑΣ 

Ερείπια ΑΛΙΚΗΣ 

Ύψωμα ΟΥΡΑΝΟΣ 

Στην παραπάνω περιοχή θα απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, οχημάτων και ζώων κατά την ώρα των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων. 

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν εντοπίζονται, να μη μετακινούνται και να ειδοποιείται αμέσως η πλησιέστερη στρατιωτική, πολιτική ή αστυνομική αρχή

Επιπρόσθετα κατά το χρονικό διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου έως και 4 Οκτ 19 πρόκειται να μετακινούνται συνεχώς στην ευρύτερη περιοχή του πεδίου ασκήσεων «ΑΕΤΟΥ» και «ΑΛΙΚΗΣ» οπλικά συστήματα και βαρέα στρατιωτικά μηχανήματα. 

Για λόγους ασφαλείας και για την διευκόλυνση της στρατιωτικής άσκησης, συνίσταται στους πολίτες – περίοικους να αποφεύγονται οι κινήσεις πολιτικών οχημάτων ή να περιοριστούν στις απόλυτα αναγκαίες, εντός των δρομολόγιων της ευρύτερης περιοχής «ΑΕΤΟΥ» & «ΑΛΙΚΗΣ», καθ’ όλη την διάρκεια των προαναφερόμενων στρατιωτικών προετοιμασιών εντός του πεδίου ασκήσεων.