Αλεξανδρούπολη: Έναρξη αποκομιδής οικιακών απορριμμάτων από τους ημιυπόγειους πράσινους κάδους

855

Σας ενημερώνουμε ότι από το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2019 θα ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ οι υπάρχοντες τροχήλατοι  πλαστικοί (πράσινοι) ή σιδερένιοι κάδοι απορριμμάτων (σύμμεικτοι) και θα ξεκινήσει η λειτουργία των  ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων που είναι τοποθετημένοι στις οδούς: Καραολή & Δημητρίου, Λ. Βασ. Αλεξάνδρου – Απολλωνιάδος (παραλιακή)  & Λ. Δημοκρατίας.

Η  αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται τις βράδυνες ώρες από 00:00 έως 06:00 π.μ. από το ειδικό απορριμματοφόρο του Δήμου μας.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία τους ισχύουν όσα ίσχυαν και για τους κλασσικούς κάδους και προβλέπονται στον κανονισμό καθαριότητας του δήμου. Τα οικιακά απορρίμματα τοποθετούνται σε κατάλληλες σακούλες απορριμμάτων (έως 45 λίτρων), οι οποίες τοποθετούνται δεμένες στους κάδους με το πράσινο καπάκι στη θύρα.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην σταθμεύουν οχήματα ή μοτοποδήλατα παραπλεύρως/μπροστά και σε μήκος 7-8 μέτρων στους  ημιυπόγειους κάδους ώστε να διευκολύνεται η αποκομιδή.

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση απορριμμάτων οποιουδήποτε τύπου εκτός των κάδων, όπως και η ρίψη μη οικιακών απορριμμάτων, όπως μπάζα κλπ. εντός αυτών.

Για αντικείμενα οικιακού εξοπλισμού (έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές) ο δημότης δύναται να ενημερώνει την υπηρεσία μας ώστε να καθορίζεται  η ημέρα και  ώρα συλλογής τους, όπως ισχύει. Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων προκειμένου να γίνει ομαλή η προσαρμογή του νέου τύπου κάδων συλλογής.

Το πρόγραμμα λειτουργίας των ημιυπόγειων κάδων θα επεκταθεί σε 2η φάση στις υπόλοιπες οδούς, όπου έχουν τοποθετηθεί.  Σε επόμενη φάση, επίσης, θα λειτουργήσει το σύστημα αποκομιδής των ημιυπόγειων κάδων για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών (μπλε καπάκι). Για όλα αυτά όμως θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Για κάθε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.