Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι καταστηματάρχες της Αλεξανδρούπολης

631

“Αναστολή κλεισίματος καταστημάτων”

Αποφασίζουμε  την αναστολή των κινητοποιήσεων μας για την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 καθώς ο στόχος μας για έναν δίαυλο επικοινωνίας με την Κυβέρνηση επετεύχθη .

       Σε μία τρίωρη συζήτηση με την Βουλευτή Έβρου Κ. Γκαρά Νατάσα  αναλύσαμε τα προβλήματα του κλάδου μας , τις ιδιαιτερότητές του  καθώς και την απόφασή μας για αυτόν τον τρόπο αντίδρασης. Συμφωνήσαμε ότι η μεμονωμένη μείωση ΦΠΑ στο φαγητό είναι ένα πρώτο θετικό βήμα καθώς επίσης ότι τα προβλήματα του κλάδου μας είναι πολλά και ιδιαίτερα. Δήλωσε ότι κατανοεί τους προβληματισμούς και της ανησυχίες μας και ότι το επόμενο διάστημα θα είναι αρωγός των προσπαθειών μας  για γνωστοποίηση των αιτημάτων μας  στους αντίστοιχους Υπουργούς και φυσικά στην Κυβέρνηση.

Θεωρούμε ένα πετυχημένο και πρώτο βήμα την συνάντηση μας με την Κυρία Γκαρά καθώς βοηθάει να ακουστεί η Ένωσή μας μέσα από μία σειρά διαδικασιών και υπάρχει πλέον ένας δίαυλος επικοινωνίας που ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως όφελος του κλάδου μας.

Ως εκ τούτου ως δείγμα καλής θέλησης από την πλευρά μας αποφασίσαμε την ΑΝΑΣΤΟΛΉ του κλεισίματος των καταστημάτων μας για την Πέμπτη 23 Μαΐου .

Ξεκινάμε μία διαπραγμάτευση των θέσεων μας με απώτερο σκοπό την επίλυση όσων περισσότερον προβλημάτων μπορούμε.

Εμμένουμε στης θέσης μας και θα παλέψουμε γι αυτές.

Τα αιτήματά μας  είναι :
1. Μονοψήφιο Φ.Π.Α. και χαρακτηρισμός ως ιδιώνυμο αδίκημα η μη καταβολή του.                                                           2. Μείωση φορολογικών συντελεστών
3. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους (εργοδοτικές εισφορές)
4. Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων                                                                       5.Αύξηση σε σωστά πλαίσια των dΒ(decibel) μουσικής ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες                                                  6.Αλλαγή νόμου στο κλείσιμο τον καταστημάτων των 10ημέρων.
Η ΈΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΆΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΎ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΟΣ   & ΣΥΝΑΦΏΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΆΤΩΝ ΈΒΡΟΥ