Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου για πρώτη φορά

1276

Την Κυριακή 4-3-2019 διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ), Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών (ΑΠΣΙ) και Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε) με σχεδόν καθολική συμμετοχή των εκπροσώπων των Ι.Σ. της χώρας.

Τα αποτελέσματα για το Δ.Σ. έχουν ως εξής:

Εψήφισαν 372 (98,4%) Λευκά 0 (μηδέν) Άκυρα 3 (τρία) Έγκυρα 369 (97,8%)

Έλαβαν: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑΤΡΩΝ Π.Ι.Σ. 15 ψήφοι 1 έδρα

Α.Ι.Κ. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 6 ψήφοι 0 έδρες

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (Α.Π.Κ.Ι.) 25 ψήφοι 1 έδρα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Ι.Σ. 12 ψήφοι 0 έδρες «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ – ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 228 ψήφοι 9 έδρες (ΔΗ.Κ.Ι. – ΕΝΟ.ΣΥ.)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΗ.ΠΑ.Κ) 31 ψήφοι 1 έδρα

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 14 ψήφοι 1 έδρα ΜΕΤΩΠΟ 37 ψήφοι 2 έδρες ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1 ψήφος 0 έδρες ΣΤΗΝ Α ́ ΒΑΘΜΙΑ – Β ́ΒΑΘΜΙΑ & Γ ́ ΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ«ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν»

Εκλέγονται κατά σειρά ψήφων:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (15 ΕΔΡΕΣ)

ΔΗ.Κ.Ι. – ΕΝΟ.ΣΥ.: 228 ψήφοι & 9 έδρες

Εξαδάκτυλος Αθανάσιος 189 (Επικεφαλής) (τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) Μαστοράκου Άννα 118 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣ ΠΑΤΡΑΣ) Παπανδρούδης Ανδρέας 108 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣ ΕΒΡΟΥ) Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος 107 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) Βαβουρανάκης Χάρης 96 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) Ελευθερίου Γιώργος 92 (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΑΘΗΝΑΣ) Κουτσόπουλος Κωνσταντίνος 91 (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ) Ψυχογυιός Βασίλης 90 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ) Καψαμπέλης Θεοδόσης-Παύλος 86 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ)

ΜΕΤΩΠΟ 37 ψήφοι & 2 έδρες Βαρνάβας Δημήτρης 31 (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ) Ψαλτάκος Μιχάλης 24 (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ)

ΔΗΠΑΚ 31 ψήφοι & 1 έδρα Παπάζογλου Χρήστος 24 (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΑΘΗΝΑΣ)

ΑΠΚΙ 25 ψήφοι & 1 έδρα Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος 17 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣ ΚΙΛΚΙΣ)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 15 ψήφοι & 1 έδρα Ψυχάρης Παναγιώτης 13 (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΑΘΗΝΑΣ)

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 14 ψήφοι & 1 έδρα Παπανικολάου Πάνος 12 (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (5 ΕΔΡΕΣ)

ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ 276 ψήφοι & 4 έδρες Παγώνη Ματίνα ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΣΙ) Πυργάκης Βλάσιος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΑΘΗΝΑΣ) Κόρδας Αλέξιος (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΥΡΓΟΥ) Βαίτση Βιολέττα (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΜΕΤΩΠΟ 37 ψήφοι & 1 έδρα Φωκάς Δημήτριος (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (3 ΕΔΡΕΣ)

ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ 228 ψήφοι & 3 έδρες Αποστολίδου Αναστασία (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ) Ορφανουδάκη Παρασκευή (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΝΙΩΝ) Τσεβεκίδης Χαράλαμπος (ΕΚΛΕΚΤΟΡΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ)

Όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου κ. Παπανδρούδη Ανδρέα και μάλιστα στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις για το ΔΣ, σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει συμμετοχή στο ΔΣ του ΠΙΣ από τον Έβρο και τη Θράκη γενικότερα. Είναι μία μεγάλη επιτυχία της περιοχής μας που αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση της πολυετούς και ενεργούς παρουσίας του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Οι προσδοκίες όλων των συναδέλφων και ειδικότερα από την περιοχή μας είναι μεγάλες.

Το νέο ΔΣ του ΠΙΣ, ως το ανώτατο Πανελλαδικό όργανο των Ιατρών, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, έχει να αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα και προκλήσεις. Τα προβλήματα των γιατρών, αλλά και του χώρου της υγείας γενικότερα, είναι πολλά και αναμένεται να μπουν στο «τραπέζι» των προτάσεων και των διεκδικήσεων της Ιατρικής κοινότητας στην προσεχή τετραετία. Ως Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τους γιατρούς που εκπροσωπούμε, αλλά και τους πολίτες αυτής της χώρας.

Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ