Σφαγή για το … σφαγείο Φερών έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

967

Ένταση επικράτησε στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για το «Σφαγείο» Φερών με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη ο οποίος με εκτενή αναφορά του στο έργο προσπάθησε να απολογηθεί για τις καθυστερήσεις υλοποίησης . « Τα τελευταία 2 χρόνια και 4 μήνες δεν έγινε κανένα έργο και κανένας διαγωνισμός στην Ελλάδα γιατί μεσολάβησε η τροποποίηση του νόμου για τις μελέτες και κατασκευές,» είπε ,τονίζοντας πως « το υπουργείο για 14 μήνες έλεγε πως η δημοπρασία του έργου θα ξεκινούσε εντός του επόμενου μήνα κάτι το οποίο και μετέφερα στο δημοτικό συμβούλιο.»

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση ,ο κ. Λαμπάκης συνεχώς από το 2013 δήλωνε ότι θα δημοπρατηθεί το έργο, κάτι το οποίο δεν έγινε μέχρι σήμερα και αυτή ίσως ήταν η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι στην συνεδρίαση.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας ανακοίνωσε ότι σε δυο ημέρες δημοσιοποιείται η προκήρυξη του έργου και ξεκινά η αναζήτηση εργολάβου για να κατασκευασθεί, ανακοίνωση η οποία χαρακτηρίστηκε από την αντιπολίτευση ως προεκλογικό τέχνασμα.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν και μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου τα οποία εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την καθυστέρηση του έργου,ενώ από την συνεδρίαση απείχε η Λαϊκή Συσπείρωση .

«Εκ των πραγμάτων αποδειχτήκαμε ότι καλώς κάναμε και απείχαμε βλέποντας τα έκτροπα και τις καταγγελίες που έγιναν στην συνεδρίαση,» σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο επικεφαλής της « Λαικής Συσπείρωσης» Σάββας Δευτεραίος, καταδικάζοντας τέτοιου είδους ενέργειες.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

«Ο τρόπος που αντέδρασε ο κ. Λαμπάκης δείχνει ακριβώς το άγχος του να δικαιολογηθεί. Φάνηκε ότι μάλλον διακατέχεται από το σύνδρομο της ύβρεως,» σχολίασε ο κ. Απόστολος Φωτιάδης και τόνισε πως «πρέπει να καταλάβει ότι, σαν δήμαρχος έχει την ευθύνη για την οποιαδήποτε καθυστέρηση και ότι θα πρέπει να κρατάει την ψυχραιμία του ιδίως σε θέματα που πήγαν πάρα πολύ μακριά και δικαιολογημένα οι δημότες Φερών αισθάνονται εξαπατημένοι από τις πολλές υποσχέσεις.»

Δικαιολογημένες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις τις αντιπολίτευσης και των κατοίκων από την πλευρά του ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης ,τονίζοντας πως επί 8,5 χρόνια η Δημοτική Ενότητα Φερών έμεινε πίσω σε έργα Πρωτογενή τομέα ,σε έργα αγροτικής οδοποιίας και σε έργα καθημερινότητας.

« Ο κ. Λαμπάκης προσπάθησε να βγεί και από πάνω όταν επί 8,5χρόνια υποσχόταν ότι πολύ σύντομα θα είχαμε την προκήρυξη και δημοπράτηση του έργου κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε,» |είπε ο κ. Μιχαηλίδης ενώ τόνισε πως είναι αναγκαία για τον Πρωτογενή τομέα η κατασκευή του Σφαγείου Φερών.

Το Σφαγείο Φερών θα χρηματοδοτηθεί από δάνειο ύψους 2.900.000 ευρώ το οποίο έχει συνάψει ο Δήμος με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πριν από δυο χρόνια.

ert.gr