Ορεστιάδα: Μήνυμα στον Ερντογάν έστειλαν οι Πόντιοι του Βορείου Έβρου “Ο Διγενής”

1018

Με αναφορές στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη διεθνή αναγνώρισή της, αλλά και στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Βορείου Έβρου «Ο Διγενής», το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαρτίου, στην αίθουσα δεξιώσεων «Principal».

Οι χορευτικές ομάδες του σωματείου απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι η ποντιακή παράδοση έχει άξιους συνεχιστές στον ακριτικό Έβρο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Καλτσίδης, αφού καλωσόρισε τον κόσμο αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Ερντογάν για τους Πόντιους στην πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση του AKP στην Κερασούντα.

«Κύριε Ερντογάν θα έπρεπε να ντρέπεστε και όχι να είστε υπερήφανος για τα εγκλήματα των προγόνων σας. Γιατί τα εγκλήματα αυτά μετέτρεψαν τον Εύξεινο Πόντο σε Μαύρη Θάλασσα. Επιβεβαιώσατε και επίσημα για ακόμη μια φορά τη Γενοκτονία που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου» ανέφερε ο πρόεδρος στο λόγο του, αναφερόμενος στις προσβλητικές δηλώσεις του Ερντογάν.

Ακολούθησε γλέντι μέχρι το πρωί με τους: Παναγιώτη Θεοδωρίδη (τραγούδι), Σταύρο Μιχαηλίδη (λύρα), Ειρήνη Σαχταρίδου (αγγείο), Γιώτη Ευθυμιάδη (πλήκτρα), Ηλία Στεφανίδη (νταούλι) και Γιώργο Ζεμπέκη (κλαρίνο).

pontos-news.gr