Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2019 για το Δέλτα του Έβρου!

1348

Στο πλαίσιο εορτασμού της  Παγκόσμιας Ημέρας  Υγροτόπων ο Φορέας  Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης  επισκέφθηκε στις 11&12 Φεβρουαρίου το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Φερών!

Η 2α Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων» και εορτάζεται κάθε χρόνο με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία και συνετή χρήση των υγροτόπων. Φέτος το θέμα του εορτασμού ήταν αφιερωμένο στην κλιματική αλλαγή και είχε τίτλο:«Δεν είμαστε ανίσχυροι στη μάχη με την κλιματική αλλαγή».

Οι μαθητές παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την παρουσίαση που `έγινε σχετικά με τη μεγάλη αξία των υγροτόπων, το ρόλο τους ως «προστάτες» από ακραία καιρικά φαινόμενα (απόρροια της κλιματικής αλλαγής), καθώς και για την αδιαμφισβήτητη αξία τους για πολλά είδη φυτών και ζώων, αλλά και για τον άνθρωπο.

Παράλληλα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες (κατασκευή μάσκας και κονκάρδας με ζώα του υγροτόπου, καθώς και σε διαγωνισμό με αναμνηστικά δώρα)!

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές  για τον ενθουσιασμό που έδειξαν και για το ενδιαφέρον τους  για το Δέλτα Έβρου και τις πολλαπλές αξίες και λειτουργίες του που ωφελούν όλους μας, όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξή τους!

Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε και του χρόνου!