Οι Ακρίτες του Düsseldorf έστησαν τρικούβερτο γλέντι με ήχο Ακριτικό!

1761

Του Δημήτρη Χατζόγλου

Με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας για το 2019 που ήδη διανύουμε οι Θρακιώτες του Düsseldorf έστησαν γλέντι το Σάββατο (02.02.19) που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι “ΤΝΗΤ” ήταν εκεί και σας μεταφέρουμε μερικές πληροφορίες για το τι συνέβη. Από πολύ νωρίς την αίθουσα γέμιζαν Θρακιώτες όχι μόνο από την συγκεκριμένη πόλη αλλά και άλλοι που κατέφθασαν από μακριά.

Είδαμε Θρακιώτες από συλλόγους όπως του Reutlingen, Lüdenscheid, Βρυξελλών, Αννοβέρου. Όπως και ομογενείς από την Ελληνική Κοινότητα της Βόρειας Γαλλίας αλλά και τους Θεσσαλούς από τον τοπικό σύλλογο του Düsseldorf.

Το παρόν έδωσε και το Γενικό Ελληνικό Προξενείου του Düsseldorf.

Μέλη της διοίκησης και του συλλόγου ΄΄Ακρίτας΄΄ έκαναν τα πάντα έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό καλύτερα τα πάνω από 500 άτομα που ήταν στην αίθουσα.

Για την επιτυχία της βραδιάς εγγύηση ήταν το συγκρότημα ΄΄Ακριτικός Ήχος΄΄ που ήρθαν από την Ορεστιάδα του νομού Έβρου για τους Ακρίτες του Düsseldorf.

Τις εντυπώσεις έκλεψε με την φωνή της η Ευθυμία Καλεντζίδου που ερμήνευσε με σεβασμό παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης.

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου εισέπραξε το χορευτικό τμήμα των ΄΄Ακριτών΄΄ και ειδικά οι μικροί χορευτές.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ όσους δούλεψαν για την εκδήλωση αυτή. Το γεγονός να συρρέουν Έλληνες με αφορμή μια παραδοσιακή Θρακιώτικη βραδιά, είναι πολύ σημαντικό.

Τέλος όλοι έδιναν ραντεβού για την επόμενη Θρακιώτικη εκδήλωση οπουδήποτε και να γίνει αυτή.

Η επιστροφή στις Ρίζες, συνεχίζεται…

 

thenewhellenictimes.com