Ο Κορυδαλλός πονάει! Μετά τις δύο αποδράσεις βγήκε η αλήθεια μέσα από τις φυλακές

1041

Με αφορμή την απόδραση των δύο κρατουμένων από την δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού, επαναφέρουμε το ήδη πολλές φορές επισημανθέν γεγονός της λειψανδρίας στην Υπηρεσία της Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης.

 

Ειδικότερα, στο Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Κορυδαλλού υπηρετεί προσωπικό ποιοτικά ικανό, δοκιμασμένο και έμπειρο ώστε να ανταπεξέρχεται σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Πλην όμως, δεν αντέχει σε καμία λογική η περεταίρω αποδυνάμωση της φρούρησης του Καταστήματος κατεβάζοντας φρουρούς από τις σκοπιές, για να εκτελεστούν – έργο της Ελληνικής Αστυνομίας – έκτακτες μεταγωγές κρατουμένων και, κατά τον τρόπο αυτόν, να αφήνεται ο έλεγχος ενός τεράστιου τομέα σε ένα μόνο φρουρό, όπως συνέβη εν προκειμένω.

Τούτο μάλιστα συμβαίνει την ίδια στιγμή που έχει ήδη αποφασιστεί η αποχώρηση των υπαλλήλων που προέρχονται από τη Δημοτική Αστυνομία τον ερχόμενο Μάρτιο, γεγονός που θα υποστελεχώσει περαιτέρω την Εξωτερική Φρουρά του μεγαλύτερου Καταστήματος Κράτησης της Χώρας και όχι μόνο!

Η κραυγή αγωνίας της Ομοσπονδίας μας δεν αφορά κάποιο στενό συντεχνιακό συμφέρον μας, αλλά την ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης και τελικά όλης της κοινωνίας: χρειαζόμαστε προσωπικό για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας, αυτά που μέχρι και σήμερα εκτελούμε με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                      Ιωάννης Αναγνώστου                 Αλεξόπουλος Βασίλειος