Εντυπωσιακό το 4ο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νεών στην Αλεξανδρούπολη

1169

Ένα εντυπωσιακό μουσικό διήμερο, γεμάτο παιδικές και νεανικές φωνές των Χορωδιών που συμμετείχαν στο 4ο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νεών, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διοργάνωσε το Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νεών το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον ως δράση που αναδεικνύει τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, εμπνευστής του Φεστιβάλ, δήλωσε: «Το Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων αποτελεί πλέον θεσμό, σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου. Η ιδέα γεννήθηκε από τη θέληση να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τη μεγάλη μουσική παιδεία και παράδοση της περιοχής μας. Προσδοκώντας να φτάσει παντού το μήνυμα της αγάπης που κυριαρχεί στις καρδιές των ανθρώπων τούτες τις μέρες, ευχόμαστε στους πολίτες του Έβρου και σε όλον τον κόσμο, ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος».

Εννιά παιδικές και νεανικές χορωδίες και 300 χορωδοί «πλημμύρισαν» τη σκηνή μεταφέροντας με τις μελωδικές φωνές τους το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου, δημιουργώντας χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα και κλασικά εορταστικά τραγούδια, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών – χορωδών τους.

Στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης το ειλικρινές και αυθόρμητο χειροκρότημα υπήρξε η μεγαλύτερη ανταμοιβή και ικανοποίηση για τον κόπο των χορωδών και των μαέστρων τους που μαζί με τις ορχήστρες συνεπήραν στους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς τους όσους βρέθηκαν εκεί.

Συμμετείχαν οι χορωδίες:

  • Χορωδία 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
  • Χορωδία 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης
  • Χορωδία Μουσικής Σχολής «ΗΧΟΧΡΩΜΑ»
  • Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης
  • Χορωδία 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
  • Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης με Λυκειακές Τάξεις
  • Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Φερών
  • Χορωδία Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Έβρου «ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡ»
  • Χορωδία Ωδείου «ΦΑΕΘΩΝ» – Ωδείου «ΚΟΨΑ» Κομοτηνής

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Βουλευτής Έβρου Δημήτριος Ρίζος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου Δημήτριος Κελεμίδης.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης.