Η Οικολογική Εταιρεία Έβρου οργανώνει πεζοπορία στα ορεινά της Αλεξανδρούπολης

1619

Η Οικολογική Εταιρεία Ν Εβρου σε συνεργασία με την Ορειβατική ομάδα Αλεξανδρούπολης  οργανώνουν μια πεζοπορία στην ορεινή περιοχή της Καλλιθέας (42 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξ/πολης) την Κυριακή 11/11/2018.

Στοιχεία της διαδρομής.

Η πεζοπορία έχει ως αφετηρία τα κτίρια του Δασαρχείου στην Καλλιθέα (υψόμετρο 910μέτρα).

Για την μετάβασή μας διασχίζουμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Αλεξ/πολης- Αισύμης -Λεπτοκαρυάς – Καλλιθέας

Από τα κτίρια του Δασαρχείου στην Καλλιθέα μπαίνουμε στο δάσος με τα έλατα, ακολουθούμε μια ελαφρώς κατηφορική διαδρομή και μετά από 1 χιλιόμετρο περίπου συναντάμε τον κατηφορικό δασόδρομο με κατεύθυνση νότια. Στα δεξιά μας έχουμε το πανέμορφο ρέμμα Λακόρεμμα και μετά από μια διαδρομή 8,5 χιλιομέτρων συναντάμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο από Λεπτοκαρυά προς Καλλιθέα, όπου είναι το τέρμα της πεζοπορίας (υψόμετρο 810 μέτρα).

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας διασχίζουμε αρχικά το μοναδικό στην περιοχή τεχνητό δάσος Ελάτης με τα υψηλόκορμα έλατα και στη συνέχεια εισερχόμαστε στο αυτοφυές δάσος με πλούσια και ιδιαίτερα σπάνια βιοποικιλότητα. Δρυς οξιά διάφορα πλατύφυλλα είδη μαζί και το σπάνιο αρκουδοπούρναρο. Στην περιοχή αυτή συναντά ο επισκέπτης και την  μοναδική στην περιοχή του Έβρου τοποθεσία με τον Ιταμο. Εδώ  υπάρχει επίσης και ο μαύρος πελαργός που προτιμά θέσεις μακρυά από τον άνθρωπο.

Η πεζοπορία αυτή χαρακτηρίζεται ως εύκολη και απόσταση των 9,5 χιλιομέτρων συνεπάγεται πεζοπορία τριών ωρών περίπου.

Η μετάβαση μας θα γίνει με ΙΧ αυτοκίνητα.

Η αναχώρηση θα γίνει από τον οδό Άβαντος ώρα 08.00 (50 μέτρα μετά την εκκλησία στο γωνιακό  μπουγατσατζίδικο του ορειβάτη Νίκου).

Μετά την πεζοπορία όσοι θέλουν θα καθίσουν στην ταβέρνα του Χρήστου (πλατεία Αισύμης) που έχει ειδοποιηθεί.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 

6971828027 – 6977239033