Έρχεται το καταπληκτικό βιβλίο της εβρίτισας Αγγελικής Δαφτσίδου

1778

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τις εκδόσεις Πνοή η κυκλοφορία του βιβλίου «Παράθυρο στη ζωή» που είναι μια συγκλονιστική μαρτυρία της Αγγελικής Δαφτσίδου και αναφέρεται στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19:00 στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και τις  εκδόσεις Πνοή.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Δήμητρα Παπαστεργίου, Ψυχολόγος MSc-υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Κατερίνα Μπέκου, Θεατροπαιδαγωγός.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαριέττα Λάμπρου, Νομικός-Διευθύντρια των περιοδικών femalevoice.gr και statusvoice.gr.

Την παρουσίαση ντύνει μουσικά ο Χρήστος Γκόρτσος.

Οπισθόφυλλο

Ένα βιογραφικό μυθιστόρημα, ύμνος στη ζωή δύο γυναικών που νόσησαν από καρκίνο του μαστού. Μητέρα και κόρη βρίσκονται μοιραία στον δρόμο της ίδιας ασθένειας, αλλά καθεμιά ακολουθεί το δικό της μονοπάτι.

Νικάει κανείς τον καρκίνο; Ακόμα κι όταν καταφέρει να βγει ζωντανός από τη μάχη, το κράτος που ήταν το κορμί του και βομβαρδίστηκε ανελέητα, ξαναχτίζεται; Κι αν τα σπίτια ξαναχτιστούν από τα συντρίμμια, η ψυχή ξεπερνάει ποτέ τον φόβο ώστε να τα ξανακατοικήσει;

Βιογραφικό

Η Αγγελική Δαφτσίδου κατάγεται από ένα ακριτικό χωριό του Έβρου. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Λάρισα. Σύζυγος, μητέρα, εθελόντρια, με έντονη παρουσία στην Ένωση Λογοτεχνών και Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ) και συμμετοχή σε ανθολογίες. Παρακολουθεί εργαστήρια πολιτισμού και γραφής στην πόλη της και ακαδημαϊκά μαθήματα λογοτεχνίας. Έργα της είναι δημοσιευμένα στο περιοδικό «Πνευματική Λάρισα» και ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στη γαλλική γλώσσα. Επίσης, αρθρογραφεί για την ιστοσελίδα τεχνών και γραμμάτων «thematofylakes.gr». Το «Παράθυρο στη ζωή» είναι το πρώτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.