Αλεξανδρούπολη: Οι Κύπριοι εθνοφύλακες που συμμετείχαν στην άσκηση Παρμενίων

1799

Αυτό που δεν πολυακούστηκε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της άσκησης Παρμενίων και θεωρήσαμε σημαντικό να αναφερθεί, ήταν η συμμετοχή της κυπριακής εθνοφυλακής στην άσκηση Παρμενίων

Μετά από συννενόηση των αρμόδιων επιτελείων αποφασίστηκε η υποδοχή μιας ομάδας εθνοφυλάκων του 41ου ΤΕΘ (Τάγμα Εθνοφυλακής) της Κύπρου με συνοδούς αξιωματικούς, από το ασκούμενο ΤΕΘ  Αλεξανδρούπολης.

Οι Κύπριοι εθνοφύλακες λοιπόν ασκήθηκαν μαζί με τους αντίστοιχους συναδέλφους της Αλεξανδρούπολης σε όλη τη διάρκεια του Παρμενίωνα, και συμμετείχαν σε όλα σχεδόν τα επεισόδια, με πρωτοφανή ζήλο. Η συνεργασία των δύο ΤΕΘ ήταν άψογη και συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία στο μέλλον με στόχο τη διοργάνωση κοινών ασκήσεων και εκπαίδευσης είτε στον ελλαδικό χώρο είτε στην Κύπρο.

Τέλος, διοργανώθηκε σημαντική εκδήλωση προς τιμήν αυτής της συνεργασίας με την “αδελφοποίηση” των δύο ΤΕΘ όπου τιμήθηκαν οι συμμετέχοντες Κύπριοι εθνοφύλακες. Θα τονίσουμε τη στιγμή της αποχώρησης όπου υπήρξε συγκίνηση εκατέρωθεν και ανταλλαγή θερμών ευχών και ευχαριστηρίων.