Ενεργειακός ο πλατανότοπος Μαΐστρου με τη συμμετοχή στο European project “GEO4CIVHIC”

1549

Συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο European project “GEO4CIVHIC” μέσω του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Eξοικονόμησης Eνέργειας (KAΠE)

– ”Ακόμη” ένα ενεργειακό έργο ”ξεκινά” τις προσπάθειες μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 και εφαρμογή στο ‘’Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον ”Πλατανότοπο” στον οικισμό Μαΐστρου.

”Ακόμη” μία επιτυχή & σοβαρή συνεργασία της Αντιδημαρχίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Eξοικονόμησης Eνέργειας (KAΠE) στον τομέα της ”Γεωθερμικής” ενέργειας.

– Το έργο θα δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο «Κέντρων αριστείας για ρηχές γεωθερμικές εφαρμογές σε πολιτικά και ιστορικά κτίρια» σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς φορείς σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο την προώθηση, τη διδασκαλία και τη διάδοση των βασικών γνώσεων και πλεονεκτημάτων Τεχνολογίες και καινοτομίες με γνώμονα το GEO4CIVHIC.

– Η πράσινη τεχνολογία που θα αναπτυχθεί θα έχει ειδικά χαρακτηριστικά, θα είναι ευκολότερη στην εγκατάσταση, θα είναι αποδοτικότερη από τις σημερινές λύσεις στην αγορά, με μεθοδολογίες γεωτρήσεων / μηχανές κατάλληλες να λειτουργούν σε κτισμένη κληρονομιά και περιβάλλον. Τα συστήματα αυτά συμβάλλουν τελικά στη μείωση των εκπομπών CO2 και στην υποστήριξη πολιτικών μετριασμού της αλλαγής του κλίματος.

Φαλέκας Γιάννης