Άλλο ένα βραβείο για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, αυτή τη φορά η βράβευση έγινε στην Κίνα

1069

Διεθνή διάκριση για την επιλογή του να προωθεί τους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των έξυπνων δημόσιων πολιτικών απέσπασε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ningbo της Κίνας από τις 6 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Fondation Prospective & Innovation, ένα ίδρυμα δημοσίου ενδιαφέροντος, με επικεφαλής των πρώην Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν Πιέρ Ραφαρίν, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κινεζικό Κέντρο για την Αστική Ανάπτυξη.

Εκ μέρους του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημάρχου
Βαγγέλης Λαμπάκης, το βραβείο Euro-China Green & Smart City Awards παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φαλεκας Γιαννης. Η βράβευση αφορά τον τομέα καινοτομίας, κατηγορία Διαχείριση Ενέργειας, Τηλεθέρμανση / Εξοικονόμηση Ενέργειας / Οδοφωτισμός.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνεχίζει και επιταχύνει την ανάπτυξή του μέσω ισχυρών συνεργασιών με το ΕΚΕΤΑ και το Energy HIVE Cluster, στους τομείς της μελέτης, του σχεδιασμού και της εφαρμογής projects και δράσεων για την υιοθέτηση της ενεργειακής μετάβασης τοπικά.