Επίπεδα – ρεκόρ στην κίνηση στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

1255

Σε ιστορικά επίπεδα κινήθηκε φέτος η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης φέτος το καλοκαίρι (σ.σ. ως καλοκαιρινή περίοδο ορίζεται το διάστημα από 01.05 έως 21.08). Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αερολιμενάρχη Στέλιου Ζαντανίδη, η κίνηση ήταν σε επίπεδα 2009!

Σε αριθμούς μιλώντας, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κινήθηκαν φέτος το καλοκαίρι περίπου 83.000 άτομα και o αριθμός αυτός αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα αν σκεφτεί κανείς ότι αναφέρεται μόνο σε επιβάτες εσωτερικού, αφού ο «Δημόκριτος» δεν εξυπηρετεί πτήσεις εξωτερικού – με εξαίρεση τις λίγες πτήσεις για Κύπρο και τις πτήσεις τσάρτερ των 600 Γαλλοεβραίων.

Η αυξημένη κίνηση του αεροδρομίου αποτυπώθηκε και στους τζίρους των καταστημάτων που λειτουργούν εντός του, ενώ σε ποσοστίαια κλίμακα η αύξηση σε σχέση με πέρυσι αγγίζει το 33%. Ο μήνας με την μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με πέρυσι είναι ο Ιούλιος κατά τη διάρκεια του οποίου η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 40%.

Αυτό που πρέπει επίσης να σημειωθεί είναι ότι οι δύο εταιρίες που εξυπηρετούν τις πτήσεις εσωτερικού (Αλεξανδρούπολη – Αθήνα – Αλεξανδρούπολη) δήλωσαν ήδη την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” και τον χειμώνα και μάλιστα με μεγάλα αεροσκάφη.

Συμπερασματικά πάντως, η μεγάλη αυτή αύξηση της κίνησης – λέει ο κος Ζαντανίδης – “μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή διαφήμιση για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης καθώς υποδηλώνει βιωσιμότητα πτήσεων και άρα δίνει καλή εντύπωση στις αεροπορικές εταιρίες“.

xronos.gr