Λιγούρες; Τι καλύτερο από μια Θρακιώτικη κιμαδόπιτα!!

4985

ΥΛΙΚΑ:

1.. Δύο φύλλα χωριάτικα (τσαλακωμένα και λαδωμένα)

2. Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο

3. Τρείς κουταλιές σ.ελαιόλαδο

4.Τρία μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

5.Ενα φλυτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο

6.  Ενα αυγό

7. Δύο κ.σ γιαούρτι στραγγιστό

8. 250 γραμ.τυρί φέτα τριμμένο

9. 200 γραμ. κίτρινο τυρί τριμμένο
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:☘️
1. Ζεσταίνουμε  το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε μέτρια  φωτιά.

2.Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου.

3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

4. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή.

5. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

6.Βγάζουμε τα έτοιμα λαδωμένα και τσαλακωμένα φύλλα από την κατάψυξη.

7.Παίρνουμε το ένα φύλλο, βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση, σκεπάζουμε με το φύλλο και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα.

8. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα μας!

Της κυρίας Μυρσίνης από την Ορεστιάδα