Αγρότης με 120 μάνες για γάλα γαϊδούρας, πέτυχε 1.440.000 ευρώ το χρόνο έσοδα

3696

Βάλθηκε να εκπαιδεύσει τους Έλληνες καταναλωτές να πίνουν γάλα γαϊδούρας και τα κατάφερε ο κτηνοτρόφος Αθανάσιος Μπούγιας από τα Ιωάννινα που εκτρέφει 120 αρµεγόµενες µάνες πετυχαίνοντας επταψήφιο τζίρο, εφόσον τα 11 µε 12.000 λίτρα που παράγει ετησίως, πωλούνται στα 120 ευρώ το λίτρο στο ράφι.

Μάλιστα, ο διαχειριστής της Φάρµας Μετσόβου φιλοδοξεί να φτάσει το κοπάδι στις 500 µάνες, ενώ έχει βγάλει πλέον κωδικούς ζυµαρικών που παρασκευάζονται µε γάλα όνου, ενώ αναµένεται να ασχοληθεί και µε την παραγωγή κοσµετολογικών προϊόντων.

Το επιτυχηµένο παράδειγµα του 50χρονου ονοτρόφου είναι ένα από τα όσα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ηµερίδας «Μαζί καινοτοµούµε για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και το περιβάλλον», που διοργανώθηκε στις 28 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.

Αφορµή για την παραπάνω εκδήλωση υπήρξε το πρόγραµµα «Συνεργασία» (Μέτρο 16) που επιδοτεί τέτοιου είδους προσπάθειες (αιτήσεις έως 3 Σεπτεµβρίου), υπό την καθοδήγηση επιστηµονικού προσωπικού, ερευνητικών ινστιτούτων και πανεπιστηµίων.

agronews.gr