Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Παλαιού Σταθμού Ορεστιάδας 2018”

1628

Η Στέγη Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας είναι ένας νεοσύστατος πολιτιστικός φορέας (έτος ιδρ. 2017). Τα μέλη του όμως, εδώ και πολλά χρόνια, δραστηριοποιούνται σε διάφορες πτυχές του Ελληνικού Λαϊκού πολιτισμού. Με τη εγκατάσταση μας στη νέα μας έδρα, πλησίον του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού, γεννήθηκε η ιδέα υλοποίησης ποικίλων δράσεων στην περιοχή, ώστε ένα από τα πολυσύχναστα σημεία του παρελθόντος στην πόλη, να ξαναζήσει λίγες από τις παλιές καλές στιγμές.

Οι «Γιορτές Παλαιού Σταθμού 2018» είναι η πρώτη προσπάθεια της «Στέγης» για την πραγματοποίηση αυτής της ιδέας. Σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο, με τη στήριξη των επαγγελματιών της πόλης, πολιτιστικών φορέων και με τη συνδρομή εθελοντών, ευελπιστούμε πως οι σκοποί των γιορτών αυτών θα είναι επιτυχείς.

Στο διήμερο 16 & 17 Ιουνίου 2018, θα ανάψουν τα φώτα για πρώτη φορά, με την υπόσχεση πως κάθε χρόνο στο μέλλον θα είμαστε εκεί να τα ανάβουμε ξανά.

Πρόγραμμα

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Μουσική και χορευτική βραδιά

20:30, Παρέλαση συλλόγων στο κέντρο της πόλης

21:00, Έναρξη εκδηλώσεων-Χαιρετισμοί

21:10, Χορευτικές ομάδες

  • Π.Σ. Γουμένισσας Ν. Κιλκίς «Οι Παίονες»
  • Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας Κομοτηνής «Φιλοτέχνες»
  • Λύκειο των Ελληνίδων Γιαννιτσών Ν. Πέλλας
  • Ε.Λ.Σ Διδυμοτείχου «Τα Δίδυμα τείχη»

Ακολουθεί γλέντι με τη συνοδεία της «Εβρίτικης Ζυγιάς». Στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Παπαναστασίου.

*Στο χώρο εκδηλώσεων θα λειτουργεί χώρος εστίασης

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ. Ο Φιλεκπαιδευτικός σύλλογος Αδριανουπόλεως (έδρα Ν. Ορεστιάδα) συμμετέχει στις εκδηλώσεις με φωτογραφική έκθεση της ιστορίας των σιδηροδρόμων από το Καρααγατς (π. Ορεστιάδα) μέχρι και σήμερα.

 

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Κινηματογραφική βραδιά

Ο θερινός κινηματογράφος στη πόλη είναι και αυτός μια ανάμνηση απ’ τα παλιά. Η «Στέγη» προσεγγίζει και τον κινηματογράφο ως κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού και προσδοκά να γνωρίσει στους νέους μια μορφή διασκέδασης προηγούμενων δεκαετιών.

21:00, Προβολή της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης». Δραματική ταινία του 2016 Σκηνοθεσία Γιώργος Κορδέλλας με τους: Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιούλικα Σκαφίδα

Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και, ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.

*Στο χώρο θα υπάρχουν συμβολικά, υπαίθριοι πωλητές ξηρών καρπών (εθελοντές)

Σας προσκαλούμε λοιπόν να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στο διήμερο αυτό. Εμείς και οι συνεργαζόμενοι σύλλογοι σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε να έχετε δυο όμορφες βραδιές.