Θράκη: Πρωινό με γάλα, «σέρβιραν» οι αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι

1215

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν το πρωί της Πέμπτης 31 Μαΐου οι κτηνοτρόφοι όλων των συλλόγων από Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία, στη Θεσσαλονίκη.

Με γκλίτσες στα χέρια και χτυπώντας κουδούνες, έριξαν καρδάρες με γάλα μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, απουσία όμως των δύο επικεφαλής, της κας Κόλλια-Τσαρουχά και της κας Νοτοπούλου, τις οποίες αναζήτησαν για να παραδώσουν το ψήφισμά τους. Ωστόσο οι κτηνοτρόφοι έθεσαν τα αιτήματά τους -χρόνια και άλυτα- με βασικό, την πτώση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα, για το οποίο δεν υπάρχει κρατικός έλεγχος και παρέμβαση, κάτι που ζητάει επίμονα η Ένωση Κτηνοτρόφων, επίσης ζήτησαν την ανεξαρτητοποίηση του ΕΛΟΓΑΚ, την Εθνική Διεπαγγελματική της φέτας και την κατοχύρωσή της μόνο ως Ελληνική και την άμεση κατανομή του deminimis.

Το αίτημα όμως, που κυριαρχεί, είναι μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την οποία ζητούν εδώ και δύο χρόνια κα=ι δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα στους κτηνοτρόφους. «Καταθέσαμε προχθές στο γραφείο της κας Νοτοπούλου, αυτό το αίτημα, ώστε στην επόμενη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, επιτέλους να μας δεχθεί ο πρωθυπουργός» είπε χθες το πρωί στον ΑΚΟΥ 99.6 ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Στέργιος Κύρτσιος.

«Το θέμα της φέτας είναι εθνικό. Όλοι θέλουν να σφετεριστούν την ονομασία, όμως η φέτα είναι μία και είναι ελληνική» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι κτηνοτρόφοι και αιγοπροβατοτρόφοι θα υπερασπιστούν μέχρι τέλους, την φέτα.

Μετά τη διαμαρτυρία της Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσουν δύο συναντήσεις στην Αθήνα, με βασικό θέμα την «Διεπαγγελματική».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε και η αντιπεριφερειάρχης αγροτικού τομέα Κεντρικής Μακεδονίας Γερ. Μπισμπινά εκ μέρους της Περιφέρειας.