Υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας ξάφρισαν θυρίδες

1613

Χρυσές λίρες Αγγλίας , ωρολόγια και χρυσαφικά έκαναν φτερά μέσα από  τραπεζικές θυρίδες , όπου τα είχαν εναποθέσει οι ιδιοκτήτες τους. Τα χρυσαφικά και τιμαλφή συνολικής αξίας άνω των 2.600.000 ευρώ καθώς και χρηματικό ποσό ύψους 100.000 ευρώ εξαφανιζόντουσαν από  6 υπαλλήλους  του τραπεζικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ίωνος Δραγούμη, σύμφωνα με την Γ.Α.Δ.Θ. Στο φως ήρθε η υπόθεση όταν άρχισαν οι καταγγελίες από τους ιδιοκτήτες των θυρίδων, οι οποίοι έβλεπαν το περιεχόμενο των θυρίδων τους να εξαφανίζεται.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, εργαζόμενοι σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη και εκμεταλλευόμενοι την πρόσβαση τους σε τραπεζικές θυρίδες, κατά τα έτη 1999 έως 2016, αφαίρεσαν χωρίς ίχνη παραβίασης της κλειδαριάς, από το εσωτερικό 9 τραπεζικών θυρίδων, τις οποίες είχαν μισθώσει συνολικά 13 άτομα, πλήθος από χρυσές λίρες Αγγλίας, ρολόγια και χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.676.500 ευρώ, το συνολικό χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ και των 3.196 δολαρίων Η.Π.Α.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από την παραπάνω Υπηρεσία και ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον κ. Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς σε βάρος 6 ημεδαπών ηλικίας 61 έως 64 ετών για υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

ert.gr