Συνελήφθη 29χρονος για μεταφορά παράνομων μεταναστών

953

Συνελήφθη 29χρονος υπήκοος Συρίας κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη χθες (2-5-2018) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή των Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο δράστη, συνεργό του 29χρονου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο διακινητές να οδηγούν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, με τα οποία, όπως προέκυψε, μετέβησαν σε παρέβρια αγροτική περιοχή, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα, στην παραπάνω περιοχή, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήματα στάσης στα οχήματα που οδηγούσαν οι δύο δράστες, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και οι δράστες τράπηκαν πεζή σε φυγή, σε παρακείμενη θαμνώδη έκταση. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 29χρονο, ενώ ο έτερος διακινητής διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Σε κοντινή απόσταση, εντός του ποταμού, εντοπίσθηκαν τρεις βάρκες με τριάντα περίπου άτομα, που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την ελληνική όχθη, πλην όμως, μόλις οι επιβαίνοντες αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία επέστρεψαν στο τούρκικο έδαφος.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των διακινητών περιλαμβάνει επίσης παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων, καθόσον εντοπίσθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.

 

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.