Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές παράνομων μεταναστών στην Ορεστιάδα

1286

Συνελήφθησαν χθες (25-4-2018) το πρωί, σε παρέβρια περιοχή του βόρειου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 32, 30, 26 και 23 ετών, οι οποίοι, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα μας, συνολικά σε τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τους δύο δράστες, ηλικίας 30 και 23 ετών,  διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες.

Αργότερα το ίδιο πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερις (4) πλαστικές βάρκες και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.