Θράκη: Σήμερα η συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

1330

Τον Απρίλη του 2017 διοργανώθηκε η πρώτη συνάντηση διοργανωτών του δικτύου της «Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής» (ΕΓΜ) στην αίθουσα του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης, Αρχοντικό Χατζιδάκι στην Ξάνθη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 12 πόλεις από όλη την Ελλάδα και συζητήθηκαν οργανωτικά όσο και επικοινωνιακά θέματα που αφορούσαν στις δράσεις του δικτύου. 

Ένα χρόνο μετά, οι Βάτραχοι Πολ. Συλ. Ξάνθης , διοργανωτές της ΕΓΜ της Ξάνθης, διεξάγουν την 2η Συνάντηση των διοργανωτών του Ελληνικού Δικτύου της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης της Ε.Γ.Μ. στην Ξάνθη, την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στα γραφεία του συλλόγου (Πινδάρου 1).

Αφορμή της συνάντησης αποτελεί η προετοιμασία της 19ης Διοργάνωσης της European Music Day στην Ελλάδα, η συνεργασία του δικτύου με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα δικτύωσης ELMA (European Live Music Association), του NIMPE (Network for the Internationalization of MusicProducers in Europe) και του CCLEP (CertifiedCompetences For Live Events Professionals) και η έναρξη του έργου

Κεντρικά θέματα συζήτησης αποτελούν:
• Ενδυνάμωση της περιφερειακής διοργάνωσης της ΕΓΜ
• Αξιοποίηση του δικτύου της Περιφεριακής Ενότητας
• Κοινή καμπάνια προώθησης της ΕΓΜ 2018
• Κάλεσμα συμμετοχής συνδιοργανωτών, συμπαραγωγών και δημιουργών

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι τοπικοί συντονιστές από Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη.

www.europeanmusicday.gr

www.evros-emd.gr