Τον Ιούνιο η alexpo2018, ποιους κλάδους επιχειρήσεων θα περιλαμβάνει

1102

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο των δράσεων του για την στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα εξωστρέφειας, αποφάσισε να διοργανώσει τη φετινή χρονιά την 18η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης, alexpo2018.

Όπως γνωρίζετε, η έκθεση αυτή πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια. Διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου και τελεί υπό την αιγίδα του. Φέτος, θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου και στο γνωστό χώρο του λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπως και τις προηγούμενες φορές.

Πρόκειται, για έναν σημαντικό θεσμό προβολής και ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, μια έκθεση που προσαρμόζεται στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον και στις συνθήκες του ανταγωνισμού, που διευρύνει τους ορίζοντες και τις προοπτικές της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων.

Η φετινή έκθεση έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη στρατηγική και τις δράσεις που υλοποιεί το Επιμελητήριο Έβρου για την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα, δηλαδή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, με την μεταποίηση και τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Ένας βασικός άξονας που πρέπει να λειτουργήσει για να πετύχουμε τη σύνδεσή αυτή είναι η Γαστρονομία.

Η Γαστρονομία μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά, δημιουργώντας συνθήκες προστιθέμενης αξίας για την πρωτογενή παραγωγή αλλά και την μεταποίηση.

Στόχος μας, λοιπόν, από τον συνδυασμό των δράσεων αυτών είναι η δημιουργία μιας μοναδικής γαστρονομικής ταυτότητας για τον Έβρο, μια περιοχή με πλούσια γαστρονομική παράδοση που βασίζεται κατά μεγάλο μέρος σε τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

Για το λόγο αυτό, η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη τοπική Γαστρονομία. Στις 5 ημέρες λειτουργίας της alexpo2018 οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στον Έβρο. Παράλληλα, σε ειδικό χώρο εντός του εκθεσιακού χώρου θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις για την στοχευμένη ανάδειξη προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Π.Ε Έβρου αλλά και τους τρόπους που αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από τις μεταποιητικές μονάδες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

Σχεδιάζονται, λοιπόν, εκδηλώσεις προβολής προϊόντων και γευσιγνωσίας, όπως και εμφανίσεις γνωστών σεφ που θα μαγειρέψουν ζωντανά, μπροστά στο κοινό συνταγές που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από τοπικά προϊόντα.

Επίσης, το κοινό που θα επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούμενες από μουσικές συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις.

 

Η alexpo2018 θα διεξαχθεί σε έναν χώρο περίπου 3000 τετραγωνικών μέτρων με τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε κλάδους

Επιχειρήσεις τεχνολογίας & Πληροφορικής

Ενέργειας

Τροφίμων και ποτών

Υπηρεσίες Προβολής & Διαφήμισης,

Υπηρεσίες Υγείας & Αισθητικής

Αγροτικών Ειδών

Ειδών Κατοικίας

 

Στο πλαίσιο αυτό και σε μια σημαντική στιγμή για την τοπική επιχειρηματικότητα

ΚΑΛΩ όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου, όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες όλων των κλάδων να δώσουν το παρόν και να συμμετέχουν ως εκθέτες στην 18η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης. Οι προηγούμενες διοργανώσεις απέδειξαν ότι είναι πολλαπλά τα οφέλη που αποκομίζουν οι εκθέτες, τόσο από την εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή του κοινού όσο και από την στοχευμένη ανάδειξη των προϊόντων ή των υπηρεσιών μέσω του συγκεκριμένου θεσμού.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές, να ακούσουν ενδεχομένως την κριτική από τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστική.

Αντίστοιχα, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που στερούνται προβολής, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό.

Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται για τα μέλη μας, για να συμβάλουμε στην επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων και κατ΄ επέκταση στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και οικονομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ή να επισκέπτονται καθημερινά το Επιμελητήριο στην Αλεξανδρούπολη ή το παράρτημα στην Ορεστιάδα για πληροφορίες συμμετοχής, ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του επιμελητηρίου , την ιστοσελίδα της διοργάνωσης καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις και οι χρήσιμες πληροφορίες για την διοργάνωση.