Μέχρι πότε θα δοθούν τα αναδρομικά στους ένστολους

1853

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επιστροφή του 50% των αναδρομικών στους ένστολους θα πρέπει να εκτελεστεί μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2018.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί μέσα στο διάστημα αυτό των οκτώ μηνών, τότε θα της επιβληθεί πρόστιμο το οποίο θα καθοριστεί από το ΣτΕ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, η εξόφληση των αναδρομικών θα γίνει σε έως 60 μηνιαίες δόσεις που θα αρχίσουν να τρέχουν από τον Οκτώβριο. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο το ποσό που θα πιστώνεται κάθε μήνα στους λογαριασμούς θα φθάνει τα 100 ευρώ. Για τους ένστολους, το κόστος στον προϋπολογισμό υπολογίζεται περίπου στα 700 εκατ. ευρώ και αφορά τόσο τους εν ενεργεία όσο και τους απόστρατους.

Οι απόστρατοι περιμένουν να δουν αύξηση στις συντάξεις τους από 32 έως 166 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά που αρχίζουν από τα 2.102 ευρώ για χαμηλόβαθμους αξιωματικούς και φτάνουν στα 10.790 ευρώ για τους ανώτατους.

Η αναπροσαρμογή των συντάξεων θα πρέπει να είναι άμεση, ενώ η επιστροφή των αναδρομικών θα πρέπει να καταλαμβάνει 65 μήνες, δηλαδή από 1ης Αυγούστου 2012 έως και 31 Δεκεμβρίου 2017, και να δοθεί σε μηνιαίες δόσεις.

dikailogitika.gr