Προετοιμασία χωρίς προπονητή θα κανεί ο παραολυμπιονίκης μας, Δημήτρης Καρυπίδης

1154

Αδιαφορεί η Πολιτεία για τους αθλητές που μας έκαναν εθνικά υπερήφανους, όπως ο Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης, Δημήτρης Καρυπίδης. Δεν εγκρίθηκε η απόσπαση του προπονητή του! – Κατάθεση Ερώτησης

Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, για το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε η απόσπαση του προπονητή του Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης Δημήτρη Καρυπίδη, Γιώργου Τυλιγαδά στον Έβρο με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην οργανική θέση του, στην Φθιώτιδα.

Είναι σίγουρο ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλοι αθλητές διαφόρων κατηγοριών, που μας έχουν κάνει εθνικά υπερήφανους και δεν μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα, ενόψει των επερχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους.  

Ο Εβρίτης Δημήτρης Καρυπίδης μας έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και το «ευχαριστώ» της Πολιτείας είναι να τον αφήνει χωρίς προπονητή, την περίοδο της προετοιμασίας του.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση προκαλεί μεγάλη απορία για ποιο λόγο δεν προχώρησε η απόσπασή του, στις τελευταίες που ανακοινώθηκαν στις 2 Ιανουαρίου, από τη στιγμή που εγκρίθηκαν αποσπάσεις εκπαιδευτικών με πολύ λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, όπως 15 με 20 χρόνια.

Ο Βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς αν θα αποκαταστήσουν την αδικία προχωρώντας στην έγκριση της απόσπασης του προπονητή του Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης, Δημήτρη Καρυπίδη, ώστε αυτός να συνεχίσει απερίσπαστος την προετοιμασία του για τους επερχόμενους διεθνείς αγώνες.

Επίσης, αν θα συμβάλλουν στην με περαιτέρω ενέργειές τους στη σωστή προετοιμασία του Παραολυμπιονίκη μας, ώστε να προσφέρει και πάλι στιγμές υπερηφάνειας στην Ελλάδα και τον Έβρο μας.

Αναλυτικά η Ερώτηση

«Τον δικό του αγωνιστικό «Γολγοθά» βιώνει ο Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης, Δημήτρης Καρυπίδης, ο οποίος καλείται να προετοιμαστεί για τις επερχόμενες σημαντικές διεθνείς υποχρεώσεις τους, χωρίς να έχει στο πλευρό του τον προπονητή του, Γιώργο Τυλιγαδά.

Αιτία αποτελεί ότι δεν εγκρίθηκε η απόσπασή του στον Έβρο και επέστρεψε στην οργανική του θέση, που είναι στη Φθιώτιδα.

Είναι σίγουρο ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλοι αθλητές διαφόρων κατηγοριών, που μας έχουν κάνει εθνικά υπερήφανους και δεν μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα, ενόψει των επερχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους.  

Ο Εβρίτης, Δημήτρης Καρυπίδης, μας έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και το «ευχαριστώ» της Πολιτείας είναι να τον αφήνει χωρίς προπονητή, την περίοδο της προετοιμασίας του.

Ο Γιώργος Τυλιγαδάς είναι επί 28 χρόνια εκπαιδευτικός και βάσει μοριοδότησης βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα και δικαιούται να αποσπαστεί.

Προκαλεί μεγάλη απορία για ποιο λόγο δεν προχώρησε η απόσπασή του, στις τελευταίες που ανακοινώθηκαν στις 2 Ιανουαρίου, από τη στιγμή που εγκρίθηκαν αποσπάσεις εκπαιδευτικών με πολύ λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, όπως 15 με 20 χρόνια.

Βάσει των παραπάνω ερωτάσθε:

  1. Θα αποκαταστήσετε την αδικία και θα εγκρίνετε την απόσπασή του προπονητή του Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης, Δημήτρη Καρυπίδη, ώστε αυτός να συνεχίσει απερίσπαστος την προετοιμασία του για τους επερχόμενους διεθνείς αγώνες; Θα πράξετε το ίδιο και για άλλους προπονητές, που προφανώς αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα;
  2. Με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να συμβάλλετε στη σωστή προετοιμασία του Παραολυμπιονίκη μας, ώστε να προσφέρει και πάλι στιγμές υπερηφάνειας στην Ελλάδα και τον Έβρο μας;».