Τα Πετρωτά μου. Μνήμες και Έθιμα

2742

Την εκδήλωση στο Μουσείο θα συντονίσει ο έγκριτος δημοσιογράφος και συγγραφέας, κ. Σταύρος Παπαθανάκης, ενώ ομιλία θα απευθύνει ο κ.Δημήτρης Σπανός, μουσικολόγος-ερευνητής και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Ν.Ορεστιάδας «Οι Θράκες». Θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. κ.Δημήτρης Κελεμίδης.

Για τη μουσική επένδυση της παρουσίασης, εγγύηση αποτελούν δυο εξαίρετοι Θρακιώτες παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και τραγουδιστές – ο Βαγγέλης Κατσουλίδης και ο Νίκος Ζαπάρτας.

Η κα Φωτεινή Καζακίδου έχει γεννηθεί στα Πετρωτά Τριγώνου Έβρου και είναι συγγραφέας, παραδοσιακή τραγουδίστρια, λαογράφος, μελετητής της θρακικής παράδοσης και ερευνήτρια των ηθών και των εθίμων της πατρίδας μας. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο, ενώ έχει κυκλοφορήσει και δύο ψηφιακού δίσκους με παραδοσιακά Πετρωτιώτικα και Θρακιώτικα τραγούδια, με τίτλο: «Θράκη, Θράκη μου» και «Πετρωτιώτικα ζάφτια». Έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σε πάρα πολλές εκπομπές λαογραφικού και πολιτιστικού περιεχομένου, προάγοντας και προβάλλοντας τη Θρακιώτικη και την Πετρωτιώτικη παράδοση, καθώς και ως μέλος χορευτικών συγκροτημάτων.

Η κα Καζακίδου έχει τιμηθεί από την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. στο πλαίσιο της Ετήσιας Θεσμοθετημένης Τιμητικής Εκδήλωσης “ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” το έτος 2015, ως ο ελάχιστος Φόρος Τιμής και Ένδειξης Αναγνώρισης για την ανεκτίμητη συνολική προσφορά της και το έργο της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Ε.ΠΟ.Φ.Ε.-Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:
Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης
Με εκτίμηση,
Για τους Συνδιοργανωτές Φορείς
Για την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.                       Για το Ε.Μ.Θ.
     Δημήτρης Κελεμίδης              Αγγέλα Γιαννακίδου