Συνεδριάζει σήμερα το πρώτο ΔΣ της ΕΒΖ υπό τη νέα διοίκηση

1090

Το πρώτο, κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο υπό τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), συνεδριάζει στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Στο “τιμόνι” της ΕΒΖ βρίσκεται πλέον ο πρώην επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης. Μείζον θέμα θα αποτελέσει η πώληση των θυγατρικών της βιομηχανίας στη Σερβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος επιχειρηματίας Μίοντραγκ Κόστιτς, επικεφαλής του MK Group, επικράτησε των υπόλοιπων Ευρωπαίων υποψηφίων στον πλειοδοτικό διεθνή διαγωνισμό για τις δύο θυγατρικές της ΕΒΖ στη Σερβία, με δεσμευτική προσφορά ύψους 50 εκατ. ευρώ, την οποία βελτίωσε στη συνέχεια στα 60 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, την προσεχή Τρίτη 31/10 πρόκειται τελικά να ανάψει το καμίνι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα. Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 4 Οκτωβρίου, αλλά η ημερομηνία μετατέθηκε αρχικά για τις 9/10, κατόπιν για τις 11 κι ακολούθως για τις 18 και μετά για τις 26, κάτι που δεν έγινε δυνατό λόγω της κακοκαιρίας.

mononews.gr