Αλεξανδρούπολη: Μια σοβαρή κοινωνική πρωτοβουλία του Λαϊκού Φροντιστηρίου που πρέπει να τονιστεί

1296
Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Επιτροπή της Αλεξανδρούπολης αποτίμησε το έργο του Λαϊκού Φροντιστηρίου τη χρονιά που πέρασε. Εμείς ως inevros.gr είμαστε εδώ για να αναδείξουμε κάθε πρωτοβουλία από όποιο χώρο κι αν προέρχεται. Αυτό το σχόλιο αποτελεί παρότρυνση σε όλους τους φορείς οποιουδήποτε χώρου να αναδείξουμε τις προσπάθειες όσων ενδιαφέρονται να “σπρώξουν” το κάρο τώρα που κόλλησε στη λάσπη.

Όπως θα διαβάσετε στην παρακάτω αποτίμηση προς τα κει κινείται η προσπάθεια της Λαϊκής Επιτροπής της Αλεξανδρούπολης.

Στην Αλεξανδρούπολη, το Λαϊκό Φροντιστήριο λειτούργησε πέρσι για 4η χρονιά στο πλαίσιο της Λαϊκής Επιτροπής της πόλης. Τα μαθήματα ξεκινούν στις αρχές Οκτώβρη και γίνονται στο 1ο Γυμνάσιο, 3 φορές τη βδομάδα, 17.00 – 19.00 (πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα του Νυχτερινού Γυμνασίου της πόλης). Οι πάνω από 30 μαθητές του ήταν από Γυμνάσια, Α’ και Β’ Λυκείου, που κυρίως είχαν ανάγκη από Μαθηματικά, Φυσική…

Για εκπαιδευτικό προσωπικό, η Λαϊκή Επιτροπή αξιοποίησε άνεργους, νέους εκπαιδευτικούς, φοιτητές, συνταξιούχους, άλλους πτυχιούχους εργαζόμενους και κάποιους εκπαιδευτικούς από σχολεία που είχαν διάθεση συμβολής και προσφοράς.

Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων τα μαθήματα έκλεισαν με μια ωραία εκδήλωση που παρακολούθησαν όλοι σχεδόν οι μαθητές, οι καθηγητές και κάποιοι γονείς, τους οποίους ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί για την πρόοδο των παιδιών. Η εκδήλωση είχε θέμα τη δημιουργία του κόσμου και οι μαθητές παρουσίασαν 3 εργασίες τους για το σύμπαν, τη δημιουργία του κόσμου και τη δαρβινική θεωρία, μια εργασία για τα τηλεσκόπια. Είδαν βιντεάκια, συζήτησαν τις θεωρίες και, τέλος, στην αυλή του σχολείου με τηλεσκόπιο είδαν αστέρια, πλανήτες.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οργανώθηκε ιστορικός περίπατος στην πόλη με ξεναγό έναν αρχαιολόγο. Ολοι ευχαριστήθηκαν τον περίπατο και την παρουσίαση της δημιουργίας της πόλης από διαφορετική σκοπιά ενώ η Λαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε με το νέο σχολικό έτος να κάνει κάτι ανάλογο.

Επίσης, μαθητές του Φροντιστηρίου πήραν συνέντευξη από τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ με ερωτήσεις που έφτιαξαν μόνοι τους και συζήτησαν μέσα στην τάξη. Το ΚΕΘΕΑ βρισκόταν στο σχολείο για σεμινάριο γονιών που οργάνωσε η Ενωση Γονέων του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τη σχολική χρονιά που ξεκινάει σε λίγο, η Λαϊκή Επιτροπή πέρα από τα μαθήματα προγραμματίζει για το Φροντιστήριο και άλλες δραστηριότητες, όπως: Εκδρομή με γονείς και παιδιά, εκδήλωση – συζήτηση για το «πώς μιλάμε στα παιδιά για την οικονομική κρίση», προβολή ταινίας, πειράματα κ.ά.