Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα………Όμορφη Θράκη

1020

17-23 Ιουλίου με προορισμό την όμορφη Θράκη(Νομός Έβρου).

Τον τόπο τον γνωρίζεις αν τον περπατήσεις, αν τον γευτείς, αν γίνεις ένα με τους ανθρώπους του, αν γνωρίσεις την παράδοσή του, αν χορέψεις και τραγουδήσεις μαζί του !

Ελάτε να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα με προορισμό τον Νομό Έβρου.

“Θρηίκων δὲ ἔθνος μέγιστόν ἐστι μετά γε Ἰνδοὺς πάντων ἀνθρώπων.”
Ηρόδοτος
‘Ιστορίαι, Βιβλίο Ε’: Τερψιχόρη

Ο Ηρόδοτος αναφέρει « Θράκες το μέγιστο έθνος μετά τους Ινδούς» , κατοικούν στην περιοχή από τον Δούναβη έως το Αιγαίο ακόμη από την κατώτερη παλαιολιθική εποχή, δηλαδή πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Η ελληνική καταγωγή των Θρακών καταφαίνεται στα λαϊκά δρώμενα που συνεχίστηκαν και εξελίχθηκαν στο πέρασμα των χρόνων.

Οι επιστήμονες λαογράφοι τα παραλληλίζουν με αρχαίες τελετές και γιορτές καθώς διακατέχονται από αρχέγονα τελετουργικά στοιχεία.
Το Διδυμότειχο είναι κωμόπολη της Θράκης με πληθυσμό 9.263 κατοίκους, έδρα του ομώνυμου δήμου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Βρίσκεται σε απόσταση 85 χιλιομέτρων από την Αλεξανδρούπολη και 2 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία.

Σύμφωνα με μια θεωρία, το όνομά της το πήρε από τα διπλά τείχη του Κάστρου (που ονομάζεται και Καλέ), ενώ σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, το όνομα οφείλεται στις δύο αντικριστές οχυρωμένες πόλεις (οι δύο οχυρώσεις, η μία στο σημερινό Καλέ και η άλλη στον απέναντι λόφο, της Αγίας Πέτρας, που τον 3ο μ.Χ. εξυπηρετούσαν τους Ρωμαίους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν βαρβαρικές επιδρομές)

Ένα εξαήμερο πολιτισμού, λαογραφίας, εκπαιδευτικών επισκέψεων, γευσιγνωσίας, μαθημάτων χορού, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε την βαθιά ψυχή των Θρακιωτών στο Νομό Έβρο και τα υπέροχα ,φιλόξενα χωριά του!